Egyesélyes BL-meccs Flensburgban • SportTV

Egyesélyes BL-meccs Flensburgban

2017. 11. 01. 10:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ebben a kiírásban hazai pályán kettőből kétszer győztes német Flensburg az idegenben kettőból kétszer vesztes szlovén Celjét fogadja a férfi kézilabda BL B-csoportjában.

A német gárda, a Bundesliga jelenlegi 3. helyezettje nem csupán a BL-ben 100%-os otthonában, a bajnokságban is 5-ből 5-ször győzött az idényben a FLENS Arenában. A két Bajnokok Ligája-siker egyikét egyébként a PSG ellen aratta, a Celje nyilvánvalóan kisebb játékerőt képvisel nemcsak a francia bajnoknál, hanem a németek hazai bajnoki riválisainál is. A hazai bajnokság alapszakaszában nem is szerepel, csak a SEHA-ligában (eddig: 6-3-2-1) és a BL B-csoportjában (5-1-1-3) játssza tétmérkőzéseit. Előbbiben idegenben nem annyira gyenge, mint a BL-ben, mindhárom győzelmét házon kívül aratta, persze a Gorenje Velenje, a Tatran Presov és a Dinamo Pancevo nem említhető egy lapon a Flensburg-Handewittel, Egy szó mint száz: a hazai győzelemtől eltérő eredmény „totógyilkos” lenne a hétközi mérkőzésen.
Amúgy a két együttes vívta a BL döntőjét is egyszer. Igaz, nem ma: 13 évvel ezelőtt, 2004-ben, és az a csata a szlovénok győzelmével ért véget, az akkor oda-visszavágós formában lejátszott finálében a Celje 34–28-ra, a Flensburg 30–28-ra győzött otthonában.
(Örök mérlegük az eurokupákban: 12 mérkőzés, 7 Flensburg-győzelem, 1 döntetlen, 4 Celje-győzelem, 365–347-es gólkülönbség. A legutóbbi találkozón: Celje–Flensburg 26–30, BL-csoportmérkőzés, 2016. február 20-án)


Sport2 18:30 SG Flensburg-Handewitt–RK Celje Pivovarna Lasko, férfi kézilabda Velux EHF BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila)