Anglia uralja a csoportküzdelmeket • SportTV

Anglia uralja a csoportküzdelmeket

2017. 11. 02. 03:23    
Olvasási idő: 2 perc

A nyolcadik BL-játéknapon 26 gól született – gól nélküli döntetlen nem volt – , ezzel a 4. forduló össztermése 46 találat, azaz két gól híján 3-as meccsenkénti átlag. Szerdán két angol csapat, az egyaránt győztes Tottenham és Manchester City a már kedden továbbjutott PSG, Bayern duóhoz, ez a négy klub már négy játéknap után véglegesítette helyét a kieséses nyolcaddöntőben. A három már biztos kieső a Celtic, az Anderlecht és a Feyenoord.

+ Az angol csapatok újabb három győzelmet arattak szerdán. Ezzel az öt angol klub a főtáblán 20 mérkőzéséből 15-öt megnyert, 4 döntetlen mellett csupán Chelsea kapott ki a 4. körben Rómában. Az angol csapatok 56 gólt szereztek s csak 17-et kaptak. Jó esély van arra, hogy mind az öten továbbjussanak, akár mindannyian még csoportelsők is lehetnek.
o Dele Alli az első játékos, aki három egymást követő mérkőzésen gólt szerzett a Wembleyben Alexis Sánchez óta, aki 2015 és 2017 között négymérkőzéses gólsorozatot produkált a szentélyben (mindegyiket FA-kupameccsen).
= A Tottenham a Liverpool 2009-es mérkőzése óta az első angol klub, amely háromgólos előnybe tudott kerülni egy BL-meccsen a Real Madrid ellen. A királyi gárda legutóbb a Lyon ellen állt 0–3-ra a csoportkörben, még 2005-ben.
+ Cristiano Ronaldo először gólt szerezve a Wembley-ben a 27. BL-stadionban talált be, eggyel növelve az eddig is általa tartott rekordot.
o Dele Alli a harmadik angol játékos, aki a Real Madrid ellen duplázni tudott a Bajnokok Ligájában. Az első kettő sem volt akárki: Dave Beckham és Steve Gerrard.
= A Real Madrid félidei hátrányból az elmúlt 21 mérkőzésből csak kétszer tudott fordítani a csúcsligában – mindkétszer a Zidane-érában. Most nem sikerült…
+ A mérkőzés előtt csak tíz játékos volt a Real Madrid keretében, aki valaha pályára lépett a Wembley-ben, közülük Bale, Benzema és Isco szerzett ott már gólt.
o A Real Madrid 2012. október 24., a Dortmund elleni 1–2 óta először kapott ki a BL csoportkörében, véget vetve ezzel 30 mérkőzéses veretlenségi sorozatának ebben a fázisban.

FOTÓ: EUROPRESS/AFP

FOTÓ: EUROPRESS/AFP

= Neymarhoz hasonlóan Cristiano is betalált mind a négy BL-találkozóján az idényben. Ez neki már második alkalommal sikerült 2013–14. után. Egy játékosnak sikerült csupán ugyanez a „kétszer négy”: Alessandró Del Pierónak 1995–96-ban és 1997–98-ban.

+ A Manchester City az első angol csapat, amely európai kupamérkőzést tudott nyerni a nápolyi San Paolóban.
o Sergio Agüero 178. alkalommal talált be tétmeccsen a Manchester City színeiben, ezzel a klub örök gólrekordere lett, megelőzve Eric Brookot (177).
= John Stones a második angol védőjátékos, aki legalább három gólt szerzett egyazon BL-idényben. Az első John Terry (Chelsea) volt 2004–05-ben.
+ A Liverpool az első klub, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében valamelyik ellenféllel szemben +10-es gólkülönbséget ért el.
o A Feyenoord az első holland csapat, amely a BL-ben hét egymást követő mérkőzést elveszített.
= A BVB első ízben maradt nyeretlen első négy mérkőzésén a BL csoportkörében egy idényben.
+ Insigne a ManCity ellen 5. gólját szerezte ebben az idényben a BL-ben. 2012 óta most először jutott el 2 gól fölé a milliomos elitligában.
o Amikor Lenglet fejjel betalált a Szpartak kapujába, a Sevilla legutóbbi 16 BL-góljából 9-et francia játékos szerzett.
= Az argentinok közül csak egy másik védő, Walter Samuel vár többet (43 mérkőzés) első BL-találatáig, mint a Nápolyban betaláló Nicolás Otamendi (39).
+ Cenk Tosun a második Besiktas-játékos, aki a BL-csoportkörben négy nap után 4 góllal áll. Erre korábban Oktay Derelioglu volt képes az 1997–98-as idényben.