Popovich for President! • SportTV

Popovich for President!

2017. 11. 02. 17:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Épp az egymás elleni meccsre hangol a Spurs és a Warriors, és bár ősi ellenfél a két gárda, nagyon tiszteli egymást. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Warriors sztárja és edzője, Stephen Curry, illetve Steve Kerr arról beszélt, a Spurs mesterét, Gregg Popovich-ot támogatná, ha elindulna az elnökválasztáson.

„Ő az NBA nagysága, és valószínűleg még jobb lenne, ha az egész országé lenne” – mondta szerdán Curry Gregg Popovichról a San Francisco Chronicle munkatársának, Connor Letourneau-nak.
Steve Kerr is úgy véli, Gregg Popovich jó tulajdonságainak köszönhetően erős elnökjelölt lehetne. Az őszinteséget és a becsületesség külön ki is emelte. „Folyamatosan terjednek ezek a viccek az ő elnökjelöltségéről. Én mindenképpen rá szavaznék, mert tényleg jó elnök lenne. Minden viccet félretéve, tényleg rá szavaznék” – nyilatkozta.
Tegyük azért hozzá a történethez, hogy ők mindhárman többször hangot adtak elégedetlenségüknek Donal Trumppal kapcsolatban. Popovich fogalmazott a legdurvábban az Egyesült Államok elnökével kapcsolatban: gyáva, lelketlen embernek nevezte, aki mások elnyomásával akar erősnek tűnni.

Volt az a balhé is, amikor Steph Curry jelezte, nem megy el a Fehér Házba a szokásos bajnoki látogatásra. Végül a Twitteren szuperhősként tevékenykedő Trump úgy vágott vissza a közösségi oldalán, mint egy sértődött gyerek, és azt írta, a bajnokcsapatok meghívása a Fehér Házba hatalmas megtiszteltetés, és ha Curry hezitál, ő visszavonja a csapat meghívását. Kerr akkor így kommentálta a Sports Illustratedben a történteket: „Az ő Stephnek szóló tweetjében a Fehér Ház tiszteletéről írt, de valójában nem Te vagy az, akinek tisztelnie kellene a Fehér Házat, Elnök Úr? Mindezt együttérzéssel, méltósággal és a csetepatékon túllépve lehet tenni, nem pedig újabb csetepatékat okozva.”

(Sport TV)