Raul lesz a PSG vezetőedzője • SportTV

Raul lesz a PSG vezetőedzője

2017. 11. 03. 16:24    
Olvasási idő: < 1 perc

A pályán megvan a világválogatott, 2018 nyarától pedig a kispadon is ott ül a világ egyik legjobb edzője is a PSG-nél: a Vardar Szkopjével 2017-ben Bajnokok Ligáját nyerő Raul González veszi át az irányítást.

Immár hivatalos, hogy Raul González váltja Noka Serdurasicot a PSG kispadján jövő nyáron, három évre kötelezte el magát. A 2017-es BL-döntőben épp González jelenlegi csapata, a Vardar Szkopje győzte le a franciákat. Serdurasic az elmúlt három évben kétszer juttatta be a Final4-ba a rengeteg pénzzel gazdálkodó PSG-t. Karabaticsékkal eddig nem sikerült a BL-győzelem, de 2007-ben még a Kiellel egyszer már elhódította a legrangosabb európai trófeát. Nyáron az egészségi állapota miatt vonul vissza a szakember.
A 47 éves, játékosként olimpiai bronzérmes González előbb Talant Dujsebajev segítője volt Spanyolországban, majd 2014-ben ült le a Vardar kispadjára vezetőedzőként. 2017-ben pedig már BL-győztes edzőnek mondhatja magát. „Örülünk, hogy Rault köszönthetjük majd a csapatnál, ő lesz az ideális személy arra, hogy átvegye a munkát Noka Serdurasictól, miután ő visszavonul. Ez azt jelenti, hogy ismét egy világklasszis edző irányítja a csapatot. Már most köszönettel tartozunk Zvonimir Serdurasicnak és segítőjének, Staffan Olsonnak a professzionalizmusukért” – nyilatkozta Jean-Claude Blanc, a klub vezérigazgatója.

(Sport TV)