Kettős kézi BL-győzelem a cél • SportTV

Kettős kézi BL-győzelem a cél

2017. 11. 03. 22:38    
Olvasási idő: 3 perc

Két kézilabda BL-csapatunk, az FTC-Rail Cargo Hungaria női és a Telekom Veszprém férfi együttesének hazai mérkőzését közvetítjük szombaton délután a Sport1-en. Mivel mindketten legyőzhető ellenféllel meccselnek, igazán csak a 4 pont megszerzése esetén lehetnek elégedettek azok a kézilabda- és magyarsport-szurkolók, akik egymás után végig követik a kétszer 60 percet a képernyők előtt. (Az igazi kézilabdaínyenceknek utána még szolgálunk egy Breszt–Kiel férfirangadóval is az elitligából.)

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–THÜRINGER HC

A Fradi kedvenc ellenfelei közé tartozik a német együttes a nemzetközi kupaporondon. Eddigi féltucat találkozójukból csak egyszer vesztett pontot a budapesti együttes. Azaz inkább szerzett pont volt az, a tavalyi nordhauseni összecsapás utolsó percében vesztett állásból egyenlített bravúrral Elek Gábor együttese. Ebben a kiírásban azonban újra nyert az FTC Németországban, 14–15-ös félidei hátrányból fordítva 29–25-re.
“Megnéztük, hogy mi volt jó, és mi rossz a nordhauseni meccsen és bízom benne, hogy sikerült tanulni a látottakból – mondta Márton Gréta, a csapat 18 esztendős ifjú játékosa a fradi.hu-nak. – A Thüringennek ugyan sok a hiányzója, de így is kiélezett összecsapást várok, mert ahogy legutóbb a saját bőrünkön tapasztaltuk, ők az utolsó pillanatig harcolnak majd.”
Mindenesetre a németek esélyeit tovább gyengíti, hogy jelentős sérüléshullám sújtja a csapatot: Macarena Aguilar, Anne Hubinger, Franziska Fuhrmann és Nina Schilk régebb óta hiányzik, Saskia Lang pedig hét közben dőlt ki a sorból.
A dabasi találkozón nagy csalódást jelentene, ha a várt Fradi-győzelem elmaradna, különösen azután, hogy kedden a magyar bajnokságban a budapesti zöld-fehérek óriási csatában legyűrték a BL- és magyar bajnoki címvédő győri zöld-fehéreket.

(Örök mérleg az eurokupákban: 5 mérkőzés, 4 FTC-győzelem, 1 döntetlen, 152–133-as gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Thüringen–FTC 25–29 (15–14), 2017. október 22., BL-csoportmérkőzés)


TELEKOM VESZPRÉM–AALBORG HANDBOLD



Fotó: veszpremhandball.hu

Fotó: veszpremhandball.hu



A Veszprém Arénában a VELUX EHF Bajnokok Ligája B-csoportjának listavezetője a sereghajtót fogadja. Az európai szövetség aktuális erőlistájának másodikja eddig az idényben hazai pályán mindkét mérkőzését megnyerte, a dán BL-csapat mindkét idegenbeli összecsapását elvesztette. Érdekesség, hogy min a mieink, mind az aalborgiak a csoport két németjével, a Flensburggal és a Kiellel vívták a citált négy meccset. A dánok kieli veresége azonban roppant kemény csatában alakult ki: többször is vezettek, két gólnál nagyobb különbséggel egyszer sem állt jobban a THW, amely végül örülhetett a nagy nehezen küzdött 27–26-os sikernek. A Bajnokok Ligájában a B-csoport utolsó helyén áll az Aalborg, mérlege 1 győzelem és 4 vereség. Az északi csapatok ellen mindig is nehéz volt a Veszprémnek, például tavaly, a Silkeborg elleni csoportmérkőzésen csak egy góllal sikerült megvernie az akkori dán bajnokot itthon. Az Aalborg legjobb góllövője a BL-ben Buster Juul-Lassen, aki eddig 27 találatnál jár. Aron Kristjansson csapata meglehetősen gyengült a nyáron. A csapat legnagyobb sztárja, Sander Sagosen a PSG-hez igazolt, a második legnagyobb név, Stefan Sigurmansson pedig a Szeged kedvéért hagyta ott a dánokat. Távozott még Chris Jörgenssen és Christian Jensen, mindketten a Sönderjyske csapatához. Az érkezők oldalán a legismertebb név Lovro Jotic, aki Zágrábból tette át székhelyét Dániába. Az ő BL-tapasztalata sokat jelenthet majd az Aalborgnak. Rajta kívül érkezett még Sebastian Barthold a Haslumtól, Jesper Meinby a Massy Essonne-tól, Jacob Hessellund a Frederikshavntól, Sören Pedersen a Skjerntől és Andreas Holst Jensen a GOG-tól.
A találkozó egyértelmű favoritja a bakonyi együttes, amelyre pszichológiailag ráférne azért a sok szoros, hajrában kiküzdött győzelem mellett egy könnyed siker is az elitligában. Talán ezúttal ez is összejön majd Ljubomir Vranjes együttesének, amely ebben az idényben tétmeccsen még veretlen, s remélhetőleg szombat este is az marad.
(Örök mérleg az eurokupákban: még nem játszottak egymással.)

Sport1 14:30 FTC-Rail Cargo Hungaria–Thüringer HC női kézilabda BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:00 Telekom Veszprém–Aalborg Handbold VELUX EHF BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:30 HC Meskov Breszt–THW Kiel VELUX EHF BL B-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila)