Rapporton az NFL-tulajok • SportTV

Rapporton az NFL-tulajok

2017. 11. 04. 15:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Több NFL-csapat tulajdonosának is rapporton kell megjelennie a Kaepernick-ügyben tett kijelentései miatt.

Colin Kaepernick októberben nyújtott be hivatalos tiltakozást amiatt, hogy a csapattulajdonosok nem méltóképp kezelik őt a Himnusz-ügyben tanúsított tiltakozó akció miatt. A San Francisco 49ers egykori quarterbackjének ügyvédje állítja, a csapattulajdonosok „egymás között megbeszélték, hogy az egyenjogúságért és a szociális igazságosságért kiálló Kaepernick urat megfosztják a munkához való jogától”. Ez ugyebár ütközik az NFL bérszerződésében foglaltakkal.
Adam Schefter, az ESPN riporterének információi szerint az ügy most végre mozgásba lendül, és több csapattulajdonosnak is meg kell jelennie az NFL illetékes bizottsága előtt. De ez nem elég, a mobiltelefonjaikhoz és az elektronikus levelezésükhöz is hozzáférést kell biztosítaniuk, hogy azt Kaepernick jogi csapata megfelelő kulcsszavak segítségével átvizsgálhassa.
Első körben Jerry Jonesnak, a Dallas Cowboys, Robert Kraftnak, a New England Patriots és Bob McNairnek, a Houston Texans tulajdonosának kell megjelennie a meghallgatáson, de Paul Allen (Seattle Seahawks) és Jed York (San Francisco 49ers) fellépése sem zárható ki.

(Sport TV)