A védő a negyeddöntőbe igyekszik • SportTV

A védő a negyeddöntőbe igyekszik

2017. 11. 07. 08:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Idegenben szerzett egygólos előnyét kellene megőriznie a kétszeres címvédő Frölundának, hogy ismét bejusson a jégkorong Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Érdekes, változatos mérkőzést vívott egy hete Liberecben a helyi „fehér tigrisek” csapata au eddigi három BL-idényben egyaránt érmet (két arany, egy ezüst) szerző svéd élcsapattal, a Frölundával. A csehek az elő harmadban vezetést szereztek, a skandinávok a középső játékrészben egy létszámegyenlőségből elért góllal egyenlítettek, majd egy emberelőnyös találattal fordítottak. A záró harmadban a Liberec ugyancsak előnygóllal egalizált, a Frölunda azonban a svéd válogatott klasszis Rasmus Dahlin (képünkön a koronggal) újabb előnygóljával eldöntötte a találkozót.
A svédek feladata tehát az előnyőrzés, ez igazából rutinmunka a göteborgi együttes számára. A tavalyi győztes menetelés során a nyolcaddöntőtől kezdve mind a négy hazai mérkőzésüket megnyerték, valamennyit jelentősebb gólkülönbséggel (Junoszty Minszk 5–0, Eisbären Berlin 4-1, Linköping 4–0, Fribourg-Bottéron 4–0). Ha ebből indulunk ki, Fredrik Sjöström együttesének nem okozhat gondot ez a találkozó sem, de a hokiban néha néhány másodperc alatt is megváltozhatnak a dolgok, két gyors góllal akár borulhat is a papírforma. A Liberec a hazai bajnokságban, a Tipsport Extraligában mindenesetre két győzelemmel hangolt a göteborgi visszavágóra. Előbb hazai pályán 5–3-ra győzte le a szintén BL-nyolcaddöntős Trinecet (amely az első meccsen éppen svéd ellenfél, a Malmö ellen szerzett 2–1-es vezetést), azután hosszabbításban 4–3-ra késztette magadásra idegenben a Chomutovot. Filip Pesan vezetőedző fiai természetesen mindent megtesznek majd a meglepetésért.
A párharc győztese a negyeddöntőben a ZSC Lions–Nottingham Panthers pár továbbjutójával mérkőzik. Az első találkozón a zürichiek 3–1-es előnyt szereztek a brit kirakatcsapat ellen.

Sport2 19:00 Frölunda HC–Bílí Tygri Liberec, BL-nyolcaddöntő visszavágó (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Orbán Attila)