Házi feladat az ötszörös címvédőnek • SportTV

Házi feladat az ötszörös címvédőnek

2017. 11. 08. 08:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A FTC elleni európai Szuperkupa-sikerrel immár öt sorozat címvédőjének mondhatja magát a szolnoki vízipólócsapat. A Bajnokok Ligája trófeájának megvédéséért folytatott hadjáratban szerdán este száll először hazai vízbe az együttes a román bajnok ellen.

A román bajnok ezúttal a Steaua, a fővárosi együttes hosszú esztendők után törte meg a nagyváradiak bajnoki sorozatát. A mérkőzés esélyese természetesen a „vízípóló Barcelonája” (a futballban legutóbb a katalán együttes volt egyszerre országos bajnok és kupagyőztes, BL-győztes, hazai valamint európai Szuperkupa-győztes), amely normális önbizalommal várja a találkozót. Mindkét csapat a sorozatban már túl van a bemutatkozáson, a védő 16–5-tel könnyedén sétált át idegenben a spanyol Sabadellen, a Steaua viszont 8–3-ra kikapott a csoport másik magyarjától, az Eger ZF-től. A mérkőzés esélyeiről a szolnokiak vezetőedzője és világbajnok kapusa nyilatkozott a klub honlapjának.
Cseh Sándor: – A BL-ben azért nincsenek gyenge csapatok, illetve azok, akik azt gondolják, azok az elmúlt években – nem magyar csapatokra gondolok – folyamatosan, egyszer-egyszer belehibáztak és ez sokba kerülhetett nekik. Hazai pályán, a Bajnokok Ligájában mindig szeretnénk jól szerepelni.
Nagy Viktor: – Igazából, amikor elkezdődik a szezon, akkor a csapat, a játékosok a BL-re készülnek. Várják a jó meccseket. Én különösen nem kedvelem a nagyon gyenge mérkőzéseket. Bár ebben is meg lehet találni a kihívást, de sokkal jobban motivál és izgalomba hoz egy sokkal szorosabb mérkőzés.
A szerda esti összecsapás alighanem a „meg lehet találni a kihívást” kategóriába tartozik. Remélhetőleg a szolnokiak nem követik el az edzőjük által említett hibát, kellő komolysággal kezelik a találkozót, akkor pedig nem maradhat el a több gólos hazai siker az idény hazai BL-rajtján a Tisza-parti városban.

Sport2 18:30 Szolnoki Dózsa-Közgép–Steaua Bucuresti vízilabda BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Faragó Tamás)