BL-meccstrió sztárcsapatokkal • SportTV

BL-meccstrió sztárcsapatokkal

2017. 11. 11. 08:53    
Olvasási idő: 3 perc

Három kézilabda BL-csapatunk is pályára lép szombaton, kettő közülük visszavágna idegenben elszenvedett vereségéért, egy meg hazai győzelmét ismételné meg ellenfele pályáján. A körös bennük? Mindhármukat megmutatjuk a Sport 1-en kora délutántól estig. S ha valakinek ez kevés lenne kézilabdából, este még adunk egy jó kis délszláv derbit a Sport2-n is.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ZSRK VARDAR SZKOPJE

A C-csoport nyitó meccsén, október 6-án a Fradi nyilvánvaló, minden vita felett álló vereséget szenvedett a legutóbbi ezüstérmes Vardartól. Igaz ez akkor is, ha a végeredmény csupán 3 gólos macedón győzelem volt, de a hazaiak végig vezettek, a játékidő nagy részében 5-6 vagy még több góllal is. „A szellemi és lelki vezére a Vardarnak Andrea Lekics, nélküle egészen másképp fest a csapat, ezt láthattuk az elmúlt hétvégén is, amikor a Larvikkal szemben csak szoros mérkőzésen tudott nyerni – mondta Elek Gábor, csapat vezetedzője a hivatalos klubhonlapnak. – Az azért nem is kérdés, hogy így is van bőven klasszis a keretében, nem véletlenül veretlen még idén, vagyis nagy meccsre van kilátás. A Győr ellen mutatott játékot kellene megismételni, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre.” Ki tudná ezt jobban, mint az FTC mestere.
(Örök mérleg az eurokupákban: 3 mérkőzés, 0 FTC-győzelem, 1 döntetlen, 2 Vardar-győzelem, 82–98-as gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Vardar–FTC 34–31 (20–11), 2017. október 6., BL-csoportmérkőzés)

MIDTJYLLAND–GYŐRI AUDI ETO KC

Ugyancsak a nyitó körben találkozott ez a két együttes is, s ott is magabiztos hazai született – ám a hazai fél ezúttal a magyar együttes volt. A továbbjutás kérdése ebben a csoportban is eldőlt, a mieink már bejutottak a középdöntőbe, a kérdés most az, hogy csak 2 vagy esetleg 4 pontot visznek magukkal. Márpedig jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az orosz Rosztov – és a Győr – mellett a dánok mennek tovább, így cseppet sem mindegy, mi lesz a szombati eredmény. A győriek továbbra is számos sérültet nélkülöznek, így nem számithatnak könnyű mérkőzésre. „Kemény meccsre készülünk, de úgy gondolom, hogy az ellenük vívott hazai meccs jó kiindulási pont lehet számunkra. Igyekszünk minél jobban teljesíteni, és szeretnénk hazahozni a két pontot” – válaszolta a klubhonlap kérdésére Puhalák Szidónia, a győriek játékosa.
(Örök mérleg az eurokupákban: 12 mérkőzés, 4 Midtjylland-győzelem, 1 döntetlen, 7 Győr-győzelem, 301–322-as gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Győr–Midtjylland 27–16 (158), 2017. október 7., BL-csoportmérkőzés)

MOL-PICK SZEGED–HBC NANTES

A férfiak is már a visszavágó körben vannak, mindenki már lejátszotta összes ellenfelével az első találkozót. A szegediek annak idején remek rajttal indultak, de végül simán kikaptak Nantes-ban. Az első kör után mindkét csapat 7 ponttal áll az A-csoport 4. és 5. helyén.
„Az életünkért játszunk a szombati meccsen, csakis a győzelem az elfogadható. Nem teszem nyomás alá a fiúkat, a realitás az, hogy meg kell szereznünk a két pontot. Fontos nyernünk, és a Löwen ellen elhullajtott pontokat bepótoljuk majd. Tavaly a Vardar elleni kikaptunk itthon, utána sikerült a németek ellen idegenben nyernünk. Szerencsére a csoportküzdelemben mindig van esélyed javítani. Nem lesz egyszerű visszahozni ezt az elveszített két pontot, de mi csak arra tudunk gondolni, hogy sikerül majd” – mondta Juan Carlos Pastor, a csapat mestere a klubhonlapnak adott interjújában.
(Örök mérleg az eurokupákban: 3 mérkőzés, 1 Szeged-győzelem, 2 Nantes-győzelem, 77–88-as gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Nantes–Szeged 30–26 (18–15), 2017. szeptember 17., BL-csoportmérkőzés)

Sport1 13:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–ZSRK Vardar Szkopje női kézilabda BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport 1 15:15 HC Midtjylland–Győri Audi ETO KC női kézilabda BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Juhász István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:15 MOL-Pick Szeged–HBC Nantes VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport2 20:00 PPD Zagreb–KK Vardar Szkopje VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)