Lonzo Ball felülmúlta Jamest • SportTV

Lonzo Ball felülmúlta Jamest

2017. 11. 12. 09:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Lonzo Ball lett az NBA történetének legfiatalabb játékosa, aki tripla-duplát ér el. A Los Angeles Lakers újonca 20 évesen és 15 naposan javította meg LeBron James csúcsát.

19 pont, 13 assziszt, 12 lepattanó. Ez a három statisztikai mutató az, amivel Lonzo Ball bevonult az NBA történetébe. Igaz, mindössze öt napon múlt a rekord, de összejött: a Los Angeles Lakers újonca a maga 20 évével és 15 napjával minden idők legfiatalabb tripla-dupla birtokosa lett a ligában, átadva a múltnak LeBron James csúcsát (ő a 2004-2005-ös idényben 20 évesen és 20 naposan ért el először tripla-duplát). Más kérdés, hogy Ball nem sokra ment a parádéjával, a Milwaukee Bucks (Jannisz Antetokounmpo 33 pontjával és 15 lepattanójával) 98-90-re megverte a Lakerst.

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

„Ez a srác egész különleges lehet, de még csak tucatnyi mérkőzésen jutott túl a ligában. Nem könnyű megmondani, meddig juthat” – jelentette ki Jason Kidd, a Bucks vezetőedzője, aki játékosként az NBA-ben egyszer, az olimpián kétszer diadalmaskodott. Nem mellesleg a tripla-duplák egyik koronázott királya, karrierje során 107-ig jutott, amivel Oscar Robertson és Magic Johnson mögött harmadik az örökranglistán. Igaz, neki 68 meccsre volt szüksége az első tripla-duplához, Ballnak pedig 13-ra.

„Olyan nagyon nem érdekel a dolog. Sajnos kikaptunk, ez az, ami igazán számít. Eddig a dobásaimmal volt baj, most agresszívebben játszottam. Megmondtam, hogy elkapom a fonalat” – fogalmazott Ball.

(Sport TV)