De La Hoya agyonverné McGregort • SportTV

De La Hoya agyonverné McGregort

2017. 11. 16. 11:45    
Olvasási idő: < 1 perc

A kilenc éve visszavonuló Oscar De La Hoya kihívta egy ökölvívó-mérkőzésre a UFC szupersztárját, Conor McGregort.

Lassan kezdenek „elmenni otthonról” pár prominens, küzdősportban járatos és/vagy nagyon ismert személyiségnél. Rendben, hozzuk össze Floyd Mayweathert és Conor McGregort, a profi ökölvívás, illetve az MMA jelenének talán legjobb alakját, mert abban óriási pénz van. Tényleg volt, minden idők második legnagyobb küzdősportos bevételét sikerült összehozni (a Mayweather–Pacquiao bokszmeccs maradt a listavezető), de azért lássuk be, az egyszeri volt és megismételhetetlen. Muszáj észrevenni, hogy McGregor bokszképességei az elithez képest limitáltak, a pénzen túl sok értelme nincs őt összeereszteni ökölvívókkal.
Ehhez képest most a közelmúlt egyik szupersztárja, Oscar De La Hoya érezte úgy, ki kell hívnia McGregort. A Golden Boy amatőrként olimpiai bajnoki címig, profiként pedig hat súlycsoportban világbajnoki övig jutott, de bokszringet lassan kilenc éve nem látott belülről. De állítása szerint jó ideje már titokban edz, most pedig eljött a kihívás ideje. „Tudják jól, hogy még versenyképes vagyok – mondta De La Hoya. – Még mindig bennem van a bugi. Gyorsabb és erősebb vagyok, mint valaha. Két menet alatt ki tudom végezni Conor McGregort. Ezért a mérkőzésért visszatérek. Még egy meccset vállalok. Kihívom. Csak két menetre van szükségem. Csak ennyit akartam mondani. A Golden Boy rádiót hallották. Két menet, ennyi, amennyire szükségem van.”
De La Hoya 44 éves, profiként 39-6-os mérleget hozott össze, míg a 15 évvel fiatalabb McGregor 0-1-nél tart ugyebár. A maga fénykorában De La Hoya volt a pay-per-view eladások királya, most talán csúcsot nem döntene, de azért a meccs összbevétele vidáman 100 millió dollár felett lenne. Ennyiért meg már megéri az embernek hülyét csinálnia magából és hülyére vennie a világot.

(Sport TV)