A Vardar őrizné a száz százalékot • SportTV

A Vardar őrizné a száz százalékot

2017. 11. 17. 09:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyetlen csapat hibátlan még a női kézilabda BL csoportkörében: a tavalyi döntős, ebben az idényben mind az öt meccsét megnyerő Vardar Szkopje. Természetes, hogy a macedón bajnok nem adja alább – ötről a hatra akar lépni.

A ZSRK Vardar a C-csoportban az őt követő FTC-Rail Cargo Hungariát és a csoportban 4. Larvik HK-t is oda-vissza legyőzte. A Thüringent Nordhausenben is 8 góllal múlta felül (29–21), nincs igazán oka tartani tőle Szkopjében sem. Az elmúlt négy évből háromszor 3., idén pedig 2. együttes ebben az idényben természetesen megcélozza az első helyet, persze így van ezzel még néhány csapat, többet közt a címvédő Győri ETO is. Mivel a középdöntőbe a csapatok magukkkal viszik a csoportbeli másik két továbbjutó elleni eredményeket is, a Vardarnak sem mindegy, hogy 6 vagy 8 ponttal kezdi a vb után, jövő januárban kezdődő második fázist. Igazából egyetlen nagy gólvágót kell a macedónoknak semlegesíteniük, a németek cseh átlövője, Iveta Luzumová személyében, aki 44 góljával jelenleg vezeti a sorozat góllövőlistáját. Bár, ha jobban belegondolunk, az első mérkőzésen ezt nem sikerült tökéletesen megoldaniuk – a cseh játékos 8 gólt szerzett csapata 21-éből – , mégsem fenyegette veszély sima győzelmüket. Lekics, Penezic (képünkön), Radicsevics és Lacrabere alighanem most is megoldja a problémás helyzeteket. A BL ez idénybeli legnagyobb meglepetésének számítana, ha a thüringiaiak pontot szereznének a macedón fővárosban.
(Örök mérlegük az eurokupákban: 7 mérkőzés, 5 Vardar-győzelem, 1 döntetlen, 1 Thüringen-győzelem, 197–167-es gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzés: Thüringen–Vardar 21–29 (11–19), 2017. október 15., BL-csoportmérkőzés)

Sport2 19:00 ZSRK Vardar Szkopje–Thüringer HC női kézilabda BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila)