Paul dupla-duplával tért vissza • SportTV

Paul dupla-duplával tért vissza

2017. 11. 17. 10:59    
Olvasási idő: < 1 perc

14 meccses kihagyás után visszatért a Houston Rocketsbe a nyári nagy igazolás, Chris Paul. A csapat nélküle is remekül teljesített, James Harden és Eric Gordon kiváló hátvédpárost alkotott. Kérdés volt, ajándék vagy probléma lesz Mike D’Antoni szármára, hogy újra bevethető a sztár.

A szezon első meccsén szenvedett térdsérülést Chris Paul, a Houston Rockets irányítója. A távollétében megvívott 14 meccsen 10-4-es mutatót ért el a csapat, amely a Warriorsszal verseng a nyugati első helyért (a Suns elleni meccs előtt 11-4-gyel állt). Paul ott volt minden meccsen, a kamera is sokszor mutatta, és látszott, öltönyben is együtt él a társakkal, buzdítja őket. A pályán az újra irányítóként bevetett James Harden és az előző szezon legjobb hatodik emberének választott hátvéd, Eric Gordon pótolta, hogy őszinték legyünk, kiválóan. A szakállas szupersztár 30,7 pontos és 10,3 gólpasszos átlaggal állt, Eric Gordon pedig 22 pontot hozott össze meccsenként.
Azt előre bejelentették, hogy a Suns elleni visszatérésén kezdő lesz, de perckorlátozással játszik majd. Így is lett, 20 percet töltött a parketten, ám így is dupla-duplázott (11 pont 10 gólpassz).
Paul visszatérése:

A csapat pedig minden idők második legtöbb pontját szerezte az első félidőben (90-et). Harden ezalatt 33 pontot termelt, a végére 48-ig jutott. A végeredmény fölényes (142-116) Rockets-siker és gálameccs lett. Ha gyors következtetést kell ebből levonni, és válaszolnánk is a korábban megfogalmazott kérdésünkre, akkor azt mondanánk, Paullal is jól fog muzsikálni a Rockets, D’Antoni pedig ajándékot kapott.

(Sport TV)

A Boston Celtics-Golden State Warriors mérkőzést a Sport1-en 15, a Sport2-n 23 órától magyar kommentárral közvetítjük.