Visszavágna a Veszprém • SportTV

Visszavágna a Veszprém

2017. 11. 18. 10:20    
Olvasási idő: 2 perc

Ritka egybeesés: egymás után lép pályára, néghozzá itthon­ első számú női és férfi kézilabdacsapatunk, a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém a BL-ben. Előbbi házi feladatocskát kap a Brest csapatában, utóbbi újabb egyetemi pótvizsgát tesz; nehéz lesz átmennie…

GYŐRI ETO–BREST BRETAGNE

Merőben formális jellege van a győri találkozónak. A hazai együttes már biztos csoportelső, 6 pontot visz magával a középdöntőbe. A francia vendégcsapat már el sem tud kerülni az utolsó helyről. Az első találkozót október közepén simán, három góllal nyerte meg Ambros Martín csapata. „Egy olyan mérkőzésre kerül sor, aminek papíron nincs tétje, hiszen a Brest már nem juthat tovább, mi pedig nem visszük magunkkal azokat a pontokat, amiket ellenük szereztünk, azonban nem kérdés, hogy azt a mentalitást, amit eddig is képviseltünk, folytatni fogjuk és szeretnénk győzni hazai pályán” – nyilatkozta Danyi Gábor másodedző a találkozóval kapcsolatban a klub honlapjának. Mindenestre tétnélküliség ide vagy oda, a győriek szeretik annyira a csapatukat, hogy teét ház fogadja a francia bajnokot az Audi Sportarénában.
(A két csapat örök eurokupa-mérlege: 1 mérkőzés, 1 Győr-győzelem, 26–23-as gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzés: Brest–Győr 23–36 (10–13), 2017. október 15., BL-csoportmérkőzés.)

TELEKOM VESZPRÉM–PARIS ST.-GERMAIN HANDBALL

A múlt héten az addig veretlen veszprémi legénység Párizsban vesztette el ezt a státusát. Ljubomir Vranjes együttese ezzel legyőzője mögé került a B-csoport táblázatán, de a Veszprém Arénában egy esetleges győzelemmel visszaelőzhetné a francia sztáregyüttest. „Szeretnénk, ha olyan őrült hangulatot teremtenének a Párizsnak, mint amilyent mi kaptunk kint a múlt hétvégén, ezzel is segítve nyomás alá helyezni az ellenfelünket” – nyilatkozta Dragan Gajics a bakonyi klub honlapjának. A fanatikus szurkolók valóban sokat segíthetnek most (is) a csapatnak, amely bár végig hátrányban játszott a francia fővárosban, képes lehet „fordított mérkőzést” produkálni. S ezzel egy kicsit megindítanák visszafelé a legutóbbi négy PSG-győzelemmel végződött mérkőzéssel arrafelé elbillenő mérleg nyelvét.
(A két csapat örök eurokupa-mérlege: 10 mérkőzés, 4 Veszprém-győzelem. 1 döntetlen, 5 PSG-győzelem, 278–270-es gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzés: PSG–Veszprém 33–28 (19–14), 2017. november 12., BL-csoportmérkőzés.)

Sport1 14:30 Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne Handball női kézilabda BL C-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:00 Telekom Veszprén–Paris Saint-Germain Handball VELUX EHF BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Gyulai Miklós és Moncz Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)