Legutóbbi frissítés 2017. november 19. 11:54
Spanyol

Levélben ajánlom! bezár

Valenciaiak a képernyőn

A tradicionális nagycsapatok lejátszották aktuális bajnokijukat, de marad azért jó csapat vasárnapra is a LaLigában. Méghozzá kettő is, két szomszéd, Valencia tartománybeli együttes, a jelenleg 2. Valencia CF és a 6. Villarreal. Az ő meccsük kerül képernyőre két csatornánkon, délután és este.

ESPANYOL–VALENCIA

Az Espanyol Quique Sánchez Floresszel megtartotta régóta viselt középcsapat státusát. Talán enben az idényben sem fenyegeti majd a kiesés, de jelenleg távolabb van az európai kupahelyektől, mint az elmúlt esztendőkben néhányszor. Nem játszik sok gólos meccseket, csak a Leganes találkozóin estett kevesebb (21) és az Atléticóén ugyanannyi (22), mint a második számú barcelonai csapatén. Kapott gólok tekintetében 11-gyel a liga jobbik felévben tanyázik, a gondok inkább a góllövéssel vannak. 9 találatánál csak a táblázat utolsó négy helyezettje ért el kevesebbet és még két csapat ugyanannyit.
A Valencia viszont szintet lépett. Mivel ebben a fordulóban lépünk át az idény első harmadából a másodikba, talán nem felelőtlenség kijelenteni: a kétéves mélyrepülés után a denevéresek ismét a liga meghatározó csapatai közé tartoznak. Szilárd védekezés, hatékony középpálya, invenciózus támadójáték jellemzi Marcelino García Toral együttesét. Ráadásul őrzi még veretlenségét, s ezt jelen állás szerint talán a Cornellában sem fenyegeti jelentős veszély. Mi több, egy esetleges újabb idegenbeli sikerrel a Turia-parti csapat őrizné tovább hárompontos előnyét a második helyen a szombaton egymással ikszelő két madridi óriás előtt.  
(Örök mérleg az élvonalban: 156 mérkőzés, 49 Espanyol-győz.–31 döntetlen–76 Valencia-győz./218–260-as gólkülönbség; Barcelonában: 78–42–14–22/150–98; a 2016–17-es idényben Valenciában 1–2, Barcelonában 0–1) 

ATHLETIC BILBAO–VILLARREAL 

A Bilbao mintha jelentős gödörbe lépett volna, a klub hagyományaihoz méltatlan 15. helyen áll a táblázaton, szeptember 10. óta 13 meccséből egyetlen egyet nyert meg, az Östersund elleni El-találkozót. Ha így mennek tovább a dolgok lassan kitelik „Kuko” Ziganda becsülete a kispadon, pedig annak idején játékosként rengeteget tett a baszkok sikereiért. Edzőként azonban nem nagyon találja a kiutat, s ez nemsokára az állásába is kerülhet.
A Villarreal viszont a gyengén kezdett idény harmada felé közeledve jócskán feljavult. A szeptember 24-i, Getafe elleni idegenbeli 0–4 óta veretlen a bajnokságban, mi több, a nemzetközi színpadon is helytáll, veretlenül vezeti az Európa-liga A-csoportját. Egy picinykét a harmadosztályú Ponferradina elleni 0–1 rondít bele a képbe a Copa del Reyben, de egyrészt erősen tartalékosan állt fel a csapat a mérkőzésre, másfelől a visszavágón még kényelmesen megfordíthatja a párharc sorsát és továbbléphet.
(Örök mérleg az élvonalban: 34 mérkőzés–9 Athletic-győz.–9 dönt.–16 Villarreal-győz./36–50-es gólkül.; Bilbaóban: 17–7–5–5/21–15; a 2016–17-es idényben: Bilbaóban 1–0, Villarrealban 1–3) 

LaLiga Santander, 12. forduló. Sport2 16:15  RCD Espanyol–Valencia CF (kommentátor: Farkas Norbert); Sport1 20:45  Villarreal CF–Athletic Bilbao (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hegyi Iván)

Hozzászólás (1) Hozzászólok!

Sandor 2017. 11. 19., 21:21

Q. Flores: A Valencia az egyik legjobb la ligás klub egyenileg es csapatkent is... es nekik van a legjobb szurkolotaboruk is... egy mindenkori nagycsapat. S én nagyon boldog vagyok hogy olyan pozicion állnak, amelyet megérdemelnek.

Szólj hozzá!