Legutóbbi frissítés 2017. november 19. 08:51
NBA

Levélben ajánlom! bezár

Újabb őrült Warriors-hadművelet

Fotó: EUROPRESS/AFP

A Philadelphia 76ers-Golden State Warriors mérkőzésen mindkét csapat összehozott egy-egy 47 pontos negyedet, a kosárháborúból a 24 pontos hátrányból talpra álló vendéggárda jött ki jobban.

Hiába kezdte 25 éve nem látott mélységben a Philadelphia 76ers elleni mérkőzést a Golden State Warriors, még 24 pontos hátrányból is visszakapaszkodott, és végül 124-116-ra diadalmaskodott. A mélységet az jelentette, hogy a címvédő az első negyedben 47 pontot kapott a hazaiaktól, legutóbb 1992-ben kezdte ilyen rosszul a meccset, akkor 48-at szedett össze 12 perc alatt a Portland TrailBlazerstől. A 47 pontos negyedre aztán a harmadik felvonásban 47 ponttal felelt a Warriors (pedig ezt a játékrészt is a Philadelphia kosara vezette be, a gárda ekkor vezetett a legnagyobb különbséggel, 24 ponttal 76-52-re), és összességében simán fordított. A 47-15-ös játékrész 32 pontos Warriors-részsikert jelentett, a csapat ekkora különbséggel legutóbb 1972. december 15-én nyert negyedet az NBA-ben, akkor a Buffalo Braves volt az áldozat (42-10).
 

„Nem tudtunk bekapcsolódni a mérkőzésbe, nem összpontosítottunk” – mondta a gyenge rajtról Steve Kerr, a bajnok vezetőedzője. Kerr nem kicsit kínlódott, négy perc alatt két időkérést „égetett” el, a másodikat nyolc másodperccel az első után, mert nem tetszett neki a csapat újabb felállása. Draymond Green ugyanebben az időszakban összeszedett egy technikait, Kevin Durant meg „dobatott” egy kosarat a Sixersszel.
„Jó kis negyed volt – ezek már Stephen Curry szavai, aki a harmadik felvonásban húsz ponttal járult hozzá a feltámadáshoz. – Őszintén megmondom, fogalmam sem volt, mennyire voltunk dominánsak. De hát velünk őrült dolgok szoktak történni, nem?”

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!