Sergio Ramos, a pirosak királya • SportTV

Sergio Ramos, a pirosak királya

2017. 12. 03. 09:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Sergio Ramos lett a spanyol élvonalbeli bajnokság történetének legtöbbször kiállított játékosa, miután az Athletic Bilbao ellen megkapta a 19. piros lapját is.

A Real Madrid Bilbaóban elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy hat pontra megközelítse a Barcelonát, Sergio Ramos viszont nem mulasztott el megjavítani egy spanyol rekordot. Igaz, erről talán lemondott volna. A Real középső védőjét ugyanis 19. alkalommal állították ki a La Ligában, amivel az örökranglistán maga mögött hagyta a 18 pirosnál megálló Pablo Alfaro, Xavi Aguado kettőst, és már egyedül áll a rangsor élén.
Sergio Ramos két sárgából hozta össze a csúcsot jelentő pirosat: a 11. percben Raúl Garciával, a 86-ban Aritz Adurizzal szabálytalankodott kártyás figyelmeztetést érően. A centerhalfnak a szombati volt a második kiállítása az idényben, először a Deportivo La Coruna elleni idénynyitón kapott levonulási parancsot.
Amióta 2005-ben a Realhoz igazolt, minden sorozatot figyelembe véve 24 piros lapnál tart. A bajnokságban ugyebár 19-et kapott, hármat a Bajnokok Ligájában szedett össze, kettőt pedig a Király-kupában. Ebben az időszakban mindössze egy (2014-15) olyan szezon volt, amikor nem állították ki, a negatív csúcsot pedig az első itteni évadja hozta a maga négy pirosával.

(Sport TV)