Magyarmentes nap klasszisokkal • SportTV

Magyarmentes nap klasszisokkal

2017. 12. 06. 09:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A női kézilabda-világbajnokságon újabb egynapos pihenőt tartanak a B- ls az A-csoport együttesei. Az „alsó ágon” azonban újabb versenynap következik klasszis csapatokkal, Így képernyőnkre kerül majd a regnáló olimpiai bajnok Oroszország, a korábbi 3-szoros ötkarikás és egyszeres vb-aranyérmes Dánia, a szintén exvilágbajnok Brazília és a rendező Németország is.

A nap kora délután az Oroszország–Japán mérkőzéssel kezdődik. A riói győztes oroszok eddig mindhárom meccsüket megnyerve vezetik a C-csoportot. Japán viszont várakozáson felül teljesít. Ikszelt a brazilokkal, csupán eggyel kapott ki Montenegrótól, igaz, a dánoknak nem tudott érdemben ellenállni (18–32). Mivel az oroszok a dánokkal azono nagyságrendet képviselnek, valószínűleg nem okozhat gondot Trefilov mester tanítványainak az Ázsia-bajnoki ezüstérmes legyőzése.

A délután derekán következik egy újabb európai-ázsiai csata, a Németország–Kína összecsapás. A házigazda a nyitómeccsen leiskolázta Kamerunt, egy góllal felülkerekedett az Ázsia-bajnok Dél-Koreán, ám az első európai ellenféllel már nem bírt (Szerbia, 22–22). Kína a mezőny egyik leggyengébb együttese, eddigi három mérkőzését -57-es összgólkülönbséggel vesztette el. Nehéz elképzelni, hogy a gyengécske kínaiak érdemi ellenállást tudnának tanúsítani az előző hazai vb-jükön is bronzérmes vendéglátókkal szemben.

Az esti Brazília–Dánia találkozó a nap rangadója. Mindét csapatnak voltak már megingásai, a dánok például 7 gólos vereséggel kezdtek Montenegró ellen (24–31), aztán persze könnyedén intézték el Kínát és Tunéziát. A négy évvel ezelőtti világbajnok brazilok viszont csupán remivel kezdtek, egyetlen góllal verték csak meg Tunéziát, majd simán kikaptak az oroszoktól (16–24). Az északiaknak vb-törlesztenivalójuk is van a dél-amerikai gárdával szemben. A 2013-as szerbiai vb elődöntőjében ugyanis éppen tőlük kaptak ki 6 góllal, s most szívesen visszavágnának. Meglátjuk, sikerül-e a revans.

23. NŐI KÉZILABDA-VB. Sport1 13:45 Oroszország–Japán C-csoportmérkőzés, 17:45 Németország–Kína D-csoportmérkőzés (mindkettőn kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor-szakértő: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport2 20:30 Brazília–Dánia C-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Tóth Tímea)