Csúcstalálkozó a Tisza partján • SportTV

Csúcstalálkozó a Tisza partján

2017. 12. 09. 09:03    
Olvasási idő: 2 perc

Igazi vízilabda-csúcstalálkozóra kerül sor Szolnokon szombat kora este. A BL csoportkörének B-csoportjában a címvédő Dózsa Közgép a sorozat legtöbbszörös bajnokával, a 8-szoros BEK-/Euroliga-/BL-győztes olasz Pro Reccóval csap össze.

A minden létező sorozatban címvédő szolnokiak felemás másfél héten vannak túl. A múlt szerdán szinte értelmezhetetlen vereséget szenvedtek a klasszisokkal gyengébb Spandautól Nyugat-Berlinben, majd a legnagyobb honi vetélytárssá előrelépő FTC-t az európai Szuperkupa után az MK-elődöntőben is 5 m-esekkel múlta felül, végül a kupadöntőben szinte tönkreverte az OSC-t.
Ellenfele szezonja múltjához méltó, eddig mindhárom BL-zalálkozóját győztesen zárta. A csapat játékosainak bemutatásához hívják segítségül a Dózsa hivatalos honlapját: “A Recco kapujában a rutin az úr. A visszavonulását egyszer már bejelentő, majd önmagát meggondoló Stefano Tempesti igencsak komoly név a szakmában, poszttársa a horvát születésű, de már régóta olasz állampolgár, egyáltalán nem mellesleg negyven esztendős Goran Volarevics. A Kis Gábor, Mezei Tamás centerpáros életét alighanem Alekszandar Ivovics próbálja majd leginkább megkeseríteni. Róla elég annyit tudni, hogy a világ legjobb bekkjének tartják. A tűzerőt olyan spílerek biztosítják, mint például az olimpiai bajnok Dusan Mandics, akit a 2015-ös világbajnokság legjobb játékosának választottak. A csapat másik balkezese pedig Filip Filipovics, akit a FINA az év játékosának választott. A horvát Sandro Sukno a budapesti világbajnokságon győztes horvát válogatott csapatkapitánya, de az argentin-olasz kettős állampolgárságú Echenique sem az a típusú játékos, aki kétségbe esik, ha nyolc méterről kell lőni. Centerposzton a francia Bodegast és az olasz válogatott Matteo Aicardit tudja vízbe mártani Vladimir Vujasinovics vezetőedző. Vagyis a pólóvilág galaktikusairól beszélünk.”
Persze, velük szemben hasonló klasszisokat tud bevetni Cseh Sándor edző is. Amúgy a két csapat számos alkalommal mérkőzött már egymással. Az elmúlt, magyar BL-sikerrel végződő idényben nem meccseltek, a 2015–16-os kiírásban viszont a mostanihoz hasonlóan egy csoportban voltak. Akkor mindketten hazai pályán legyőzték a másikat, a Final Six-ben a bronzmeccset a mieink nyerték meg.

Sport2 18:15 Szolnoki Dózsa Közgép–Pro Recco vízilabda BL B-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, riporter: Molnár Zsolt)