Igazi meglepetésre várva • SportTV

Igazi meglepetésre várva

2017. 12. 11. 08:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha egy jelzőt kellene találnunk a 23. női kézilabda-világbajnokságra, az a „papírforma” lenne. Gyakorlatilag számottevő meglepetés nélkül zajlott eddig a torna, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy a 2013. évi világbajnok brazilok csak az Elnöki Kupában szerepelnek, azaz a 17-24. helyek egyikéért csatáznak. Rajtuk – illetve a „helyükön” bejutó japánokon – kívül az a 15 csapat jutott a nyolcaddöntőbe, amelyeket oda vártak, és a kieséses szakasz első napján sem történt (sajnos…) szenzáció. A kérdés: a második napon történik-e.

Két mérkőzést tűzünk műsorra, ezek közül időben az első a késő délutáni, kora esti Románia–Csehország összecsapás. Mivel az A-csoport győztese játszik a B-csoport negyedikjével, itt az számítana (vaskos) meglepetésnek, ha nem a románok jutnának tovább a negyeddöntőbe. Ambros Martín, a győri klubedző válogatottja már csoportelsőként szenvedte el egyetlen vereségét a franciáktól, olyan mérkőzésen, amelyre nem százszázalékos koncentrációval állt ki.
Az esti találkozót is az A-B-ágról választottuk, a mi csoportunk másodikja, Norvégia játszik az A-jelű hatos 3. helyén záró Spanyolországgal. Ha úgy fogjuk fel a norvégok (képünk a mieink elleni találkozójukon készült) vereségét a svédektől a csoportkör záró mérkőzésén, hogy ezzel túl vannak az egy tornán „kötelező” egy rossz meccsen, akkor még kevesebb esélyt adunk Nerea Penáéknak. Amúgy is kevés van nekik a vb- és Eb-címvédő ellen…
A közvetítendő két mérkőzésünket Lipcsében játsszák, a magdeburgi színhelyen Oroszország–Dél-Korea és Hollandia–Japán találkozókra kerül sor. A papírforma tehát román-holland és norvég-orosz negyeddöntőt ígér. Az a papírforma, amely kb. 99 százalékosan bejött eddig a németországi vb-n.

23. NŐI KÉZILABDA-VB, nyolcaddöntő. Sport1 17:15 Románia–Csehország (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 20:15 Norvégia–Spanyolország (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Tóth Tímea)