Legutóbbi frissítés 2017. december 13. 09:35
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Riói „visszavágó” a negyeddöntőben

Fotó: EUROPRESS/AFP

Magdeburgba költözik a vb: a hátralévő két negyeddöntőt a GETEC Arenában rendezik. A szereposztás parádés: a tavalyi olimpiai játékok négy elődöntőséből három fellép a versenynap során.

A délutáni találkozót Hollandia játssza Csehországgal. A narancsmezesek a szakág új nagyhatalmai. Az elmúlt három nagy tornán egyformán legalább az elődöntőig jutottak: a legutóbbi vb-n és Eb-n egyaránt döntőztek és kikaptak Norvégiától, a riói olimpián a frabciák ellen vesztettek elődöntőt, majd a bronzcsatát ismét a norvégokkal szemben bukták el. Ilyenformán messze esélyesebbek a cseheknél, akik az ország különálló léte óta most járnak először vb-negyeddöntőben és legutóbbi Eb-8. helyüket is 14 esztendővel ezelőtt szerezték. Legalább olyan esélytelenek, mint amilyenek a románok ellen voltak – az a találkozó hozta a torna eddigi legnagyobb meglepetését. Ám szinte minden nagy tornán előkerül egy meglepetéscsapat, ezen most már csak a cseh válogatott lehet az! (S persze közben némi mélabúval emlékszünk rá, hogy néhány nappal ezelőtt a mieink három góllal verték meg ezt a cseh válogatottat...)
Az esti mérkőzés méltán kiérdemli a csúcsrangadó minősítést. Egyetlen csapat van, amely miatt nem abszolút egyeduralkodó Norvégia jelenleg. Az elmúlt két Eb és a legutóbbi vb győztese egyetlen egy fontos mérkőzést veszített el az elmúlt három esztendőben: a riói olimpiai elődöntőt, felejthetetlen csatában, hosszabbításban 39–38-ra – Oroszország ellen. Jevgenyij Trefilov tanítványai aztán az olimpiai döntőt is megnyerték. Ennek a szupercsatának a visszavágójára most már a nyolc között sor kerül, egyikük nem érheti el a negyeddöntőt. Egyébként az akkori orosz csapatból csak négy, a norvégből tíz játékos is szerepelt a jelenlegi vb-keretekben. Valamiben még hasonlít ez a vb az olimpiai tornára: Rióban éppúgy, mint most a csúcsfavorit norvégok korábban is vesztettek meccset, mielőtt az oroszokkal szembekerültek volna, akkor a házigazda braziloktól szenvedtek vereséget. A Trefilov-lányok pedig éppúgy százszázalékosak, Rióban 6, most 5 meccset nyertek a skandinávok elleni szupercsatáig. Merthogy az lesz, annak óriási a valószínűsége...

23. NŐI KÉZILABDA-VB, negyeddöntő. Sport1 17:15 Hollandia–Csehország (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor-szakértő: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 20:15  Norvégia–Oroszország (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor-szakértő: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!