Legutóbbi frissítés 2017. december 15. 21:09
NBA

Levélben ajánlom! bezár

James befogta Birdöt

Fotó: EUROPRESS/AFP

LeBron James a tripla-duplák örökrangsorában a hatodik helyezett Larry Birdöt.

Larry Bird a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja volt az NBA-ban, Magic Johnsonnal vívott harcai is kellettek ahhoz, hogy az NBA ma a globális sportbiznisz egyik ékköve. LeBron James csütörtök éjjel beérte a legendát, a Király tehát újabb mutatóban ért egy újabb legenda szintjére.
Méghozzá a tripla-duplák számában, mert mindketten 59-et értek el pályafutásuk során, és csodálkoznánk, ha James hamarosan nem előzné meg Birdöt, hiszen csak ebben a szezonban ez már a negyedik ilyen produkciója. Érdekesség, hogy az első tripla-dupláját harmadik szezonjában, 2005 januárjában, 20 évesen és 20 naposan érte el James, azóta csaknem 13 év telt el, és még mindig nem lassít.
A következő célként a 78-as szám lebeghet előtte, hiszen Wilt Chamberlain ennyi tripla-duplát ért el karrierje során, ezzel ötödik ebben a mutatóban. A jelenlegi aktív játékosok közül csak Russell Westbrook van előtte 88-cal, továbbá James Harden az, aki még befér a legjobb 10-be 33-mal.
Ezúttal a Lakers asszisztált (112-121) a hónap végén 33. születésnapjára készülő sztár parádéjához. 25 pontot, 12 lepattanót és 12 gólpasszt szerzett (plusz volt két blokkja és labdaszerzése is).

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!