James befogta Birdöt • SportTV

James befogta Birdöt

2017. 12. 15. 21:09    
Olvasási idő: < 1 perc

LeBron James a tripla-duplák örökrangsorában a hatodik helyezett Larry Birdöt.

Larry Bird a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja volt az NBA-ban, Magic Johnsonnal vívott harcai is kellettek ahhoz, hogy az NBA ma a globális sportbiznisz egyik ékköve. LeBron James csütörtök éjjel beérte a legendát, a Király tehát újabb mutatóban ért egy újabb legenda szintjére.
Méghozzá a tripla-duplák számában, mert mindketten 59-et értek el pályafutásuk során, és csodálkoznánk, ha James hamarosan nem előzné meg Birdöt, hiszen csak ebben a szezonban ez már a negyedik ilyen produkciója. Érdekesség, hogy az első tripla-dupláját harmadik szezonjában, 2005 januárjában, 20 évesen és 20 naposan érte el James, azóta csaknem 13 év telt el, és még mindig nem lassít.
A következő célként a 78-as szám lebeghet előtte, hiszen Wilt Chamberlain ennyi tripla-duplát ért el karrierje során, ezzel ötödik ebben a mutatóban. A jelenlegi aktív játékosok közül csak Russell Westbrook van előtte 88-cal, továbbá James Harden az, aki még befér a legjobb 10-be 33-mal.
Ezúttal a Lakers asszisztált (112-121) a hónap végén 33. születésnapjára készülő sztár parádéjához. 25 pontot, 12 lepattanót és 12 gólpasszt szerzett (plusz volt két blokkja és labdaszerzése is).

(Sport TV)