Folytatódik-e a kiemeltek ritkítása? • SportTV

Folytatódik-e a kiemeltek ritkítása?

2017. 12. 18. 09:28    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőre visszatér a hétköznapi ritmus a londoni Alexander Palace-be, csak esti műsort rendeznek. Tart még az első kör, így a szokásos selejtezőt követi három első körös összecsapás, a harmadikban egy kiemelt játszik a selejtező győztesével. Eddig a kiemeltek közül Dave Chisnall (8.), James Wade (11.), Jelle Klaasen (12.), Benito van de Pas (14.), Joe Cullen (19.) Stephen Bunting (21.), Mervyn King (22.) és Jonny Clayton (31.) is búcsút mondott már a tornának, vagyis az eddig pódiumra lépő külön rangsoroltak 8/19-es része. Joggal vethető fel a kérdés: ki mindenki búcsúzik még a favoritok közül idő előtt.

A selejtezőt ezúttal két ázsiai nyíldobáló vívja, a hongkongi Kai Fan Leung és a szingapúri Paul Lim. A hongkongi egyetlen nagy tornán vett részt korábban, az UK Openen rajtolhatott, de az első fordulóban kiesett. Játszott a csapat-vb-n (World up of Darts) is, de társával az első körben kiestek az oroszokkal szemben. Ugyancsak az idei csapat-vb-ről ismerős Paul Lim is, aki testvérével, Harith-tal az első körben búcsúztatta a címvédő skótokat.
Utána következik a vb eddig harmadik legmagasabban rangsorolt versenyzője Van Gerwen és Gary Anderson után, az 5. kiemelt osztrák Mensur Suljovic (képünkön), aki szintén „régi motoros”, Kevin Painter ellen mérkőzik. Az 50 éves, Artist (azaz művész) becenévre hallgató angol most hétrébb áll a ranglistán, de 2004-ben (!) roppant izgalmas világbajnoki döntőt is vívott Phil Taylorral (7–6-ra kapott ki).
A következő találkozón még erősebb kiemelt, a 4. észak-ír Daryl Gurney áll a színpadra, ellenfele a belga bajnok dartstestvérpár, a Huybrechts fivérek idősebbike, Ronny lesz. A záró találkozón a 23. kiemelt walesi Mark Webster feladata lesz megmenteni az alacsonyabb kiemeltek becsületét, valamelyik ázsiaival szemben.

A JÁTÉKNAP PROGRAMJA

Selejtező
KAI FEN LEUNG (hongkongi)–Paul LIM (szingapúri).
Örök mérlegük: még nem játszottak egymással PDC-tornán.
Mensur SULJOVIC (osztrák, 5. kiemelt)–Kevin PAINTER (angol). Örök mérlegük: 4 mérkőzés, 2-2 győzelem. Legutóbbi mérkőzés: Suljovic–Painter 6–2, 2016. október 24., Players Championship-verseny, Coventry, negyeddöntő
Daryl GURNEY (észak-ír, 4.)–Ronny HUYBRECHTS (belga). Örök mérlegük: 2 mérkőzés, 1-1 győzelem. Legutóbbi mérkőzés: Gurney–R. Huybrechts 6–4, 2017. február 26., Players Championship-verseny, Barnsley, nyolcaddöntő
Mark WEBSTER (walesi, 30.)–KAI Fan Leung vagy Paul LIM. A walesi még egyikükkel sem játszott.

DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, 4. játéknap. Sport2 20.00, selejtező: Kai Fan Leung–P. Lim, 1. forduló: Suljovic–Painter, Gurney–R. Huybrechts, M. Webster–Kai Fan Leung vagy P. Lim (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)