Legutóbbi frissítés 2017. december 19. 08:56
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Újabb két világbajnok rajtol

Fotó: Lawrence Lustig/PDC

A PDC-vb-k 1994 óta íródó históriájában összesen 7 játékos szerzett világbajnoki címet. Közülük  John Part és Dennis Priestley már visszavonult, a 14-szeres győztes Phil Taylor, a 2-2-szeres bajnok Gary Anderson és Michael van Gerwen is már a 32 között jár. A maradék két vb-első, Adrian Lewis (2) és Raymond van Barneveld kedde este játssza első mérkőzését az Alexander Palace-ben. 

A selejtezőt ezúttal az orosz Alekszandr Oreskin játssza a német Kevin Münch ellen. Oreskin eddig két nagy tornán szerepelt, kvalifikálta magát a 2016-os vb-re, amelynek selejtezőjében legyőzte a hétfőn este nagy közönségsikert arató Peter Limet, de az első körben kiesett Mervyn King ellen. Az orosz csapat tagjaként Koleszovval együtt Hongkong és Ausztrália legyőzésével eljutottak a negyeddöntőig, ahol kikaptak Walestől 4–0-ra. Ellenfele is másodszor jár PDC-világbajnokságon, öt éve ment egy fordulót, de aztán kikapott Steve Farmertől.   
A következő találkozón a Gary Anderson, Wright és Thornton mögött negyedik skót játékosnak számító John Henderson lép a pódiumra, ellenfele a finn Marko Kantele lesz. A skót hatodszor jár a vb-n, de csak egyszer élte túl az első fordulót, 2014-ban amikor a 7. kiemelt Chisnallt győzte le úgy, hogy az angolnak négy meccsnyila is volt, de elhibázta őket. Az idén a legjobban a World Grand Prix-n szerepelt, amelyen az elődöntőig jutott. Finn ellenfele másodszor indul. Először 9 éve (!) kvalifikált, mikor Ronnie Baxtertől kapott ki az első körben.
A harmadik mérkőzésen jön a 2007-es világbajnok Raymond van Barneveld, aki 9. kiemeltként az angol Richard North ellen meccsel. Barnie folytathatja az eddigi holland remeklést, a mélyföldi versenyzők közül eddig csupán Kist és Klaasen esett ki, akik mindketten házi mérkőzést vesztettek el Van Gerwen és Dekker ellen.
A záró mérkőzésen debütál a versenyen az utolsó, az ötödik világbajnok Adrian Lewis (7. kiemelt), aki a selejtezőn győztesén keresztül igyekszik 13. Vb-jén 13.-szor is bejutni a második fordulóba. Eddig a legkorábbi búcsúja 2. fordulós volt 2009-ben, amikor Paul Nicholsontól kapott ki 4–3-ra. 2011-es és 2012-es győzelmén kívül tavalyelőtt döntőt veszített Gary Anderson ellen, 2014-ben az elődöntő, további 4 alkalommal a negyeddöntő jelentette számára a végállomást. 

A JÁTÉKNAP PROGRAMJA

Selejtező
Alekszandr ORESKIN (orosz)–Kevin MÜNCH (német).
Örök mérlegük: még nem játszottak egymással.
1. forduló
John HENDERSON (skót, 29. kiemelt)–Marko KANTELE (finn).
Örök mérlegük: még nem játszottak egymással
Raymond van BARNEVELD (holland, 9.)–Ronald NORTH (angol). Örök mérlegük: 1 mérkőzés, 1 Van Barneveld-győzelem. Legutóbbi mérkőzés: Van Barneveld–North 6–3, 2017. február 12., UK Open-selejtező, nyolcaddöntő
Adrian LEWIS (angol, 7.)–ORESKIN vagy MÜNCH. Az angol még egyikükkel sem játszott. 

Dartsvilágbajnokság, 6. nap. Selejtező: Oreskin–Münch; 1. forduló: J. Henderson–Kantele, Van Barneveld–North, A. Lewis–Oreskin vagy Münch (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd) 

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!