Legutóbbi frissítés 2017. december 21. 09:09
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Peter Wright is pódiumra lép

Fotó: Lawrence Lustig/PDC

Elfogytak a selejtezősök, csütörtökön már az utolsó négy első fordulós találkozó adja a vb teljes esti programját a londoni Alexander Palace-ben. A világbajnokok is elfogytak, a döntősök azonban nem: a forduló záró napon a legutolsó mérkőzést a viadal 2. kiemeltje, a 2014-es finalista Peter Wright, minden dartsosok legextrémebb (kinézetű) játékosa vívja.  

Az első találkozó egy spanyol házi rangadó, amelyben természetesen a hispánok éljátékosa, Cristo Reyes (26. kiemelt) lényegesen esélyesebb honfitársánál, Antonio Alcinasnál. Reyes egyébként nyolcaddöntős volt a 2015-ös vb-n, az idén ugyaneddig a fázisig jutott a World Matchplay-n. 38 esztendős ellenfele indult 2011-ben és 2012-ben is a vb-n, ki is esett az első körben, most hat esztendő után kvalifikálta magát ismét a világbajnokságra.
Másodjára belga-angol mérkőzést játszanak, Kim Huybrechts–James Richardson párosításban. A jobbik Huybrechts fivér 18. kiemeltként esélyesebb, az angol 2012 és 2013 után öt évvel jutott ki ismét a vb-re.
Az első forduló utolsó angolja Darren Webster (23. kiemelt) lesz, aki a mezőny egyetlen dél-afrikaijával, Devon Petersennal mérkőzik meg. Webster 11 éve (!) szerepelt legjobban a vb-n, a negyeddöntőig jutott, akárcsak az idei World Matchplay versenyen. A 31 éves dél-afrikainak sem ez lesz az első vb-je:  most ötödször indul, három éve a nyolcaddöntőig menetelt, ahol James Wade állta útját.
Az első fordulót az első kiemelt Michael van Gerwen nyitotta, utolsóként a másodikként rangsorolt Peter Wright zárja. A haj- és ruhakölteményeiről elhíresült, de játéktudása miatt híres skót Brazília képviselőjével, Diogo Portelával kezdi meg (s aligha fejezi be) vb-szereplését. Wrightnak összességében remek éve volt: az UK Opent megnyerte és három másik előkelő ranglistaversenyen döntőzött: a World Matchplay végküzdelmében Taylortól (3–8), a Grand Slam of Darts fináléjában Michael van Gerwentől (12–16), a Premier League utolsó meccsén pedig vérfagyasztó küzdelemben ismét MVG-től (10–11) szenvedett vereséget. Igaz, közben akadtak egészségügyi problémái is, de ha fitt, Londonban sem kizárható, hogy eljut az utolsó mérkőzésig. 

DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, 8. nap. 1. forduló: Reyes–Alcinas, K. Huybrechts–Richardson, D. Webster–Petersen, Weight–Portela (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Vereczkey  Lajos)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!