Zidane az álomtizenegy királya • SportTV

Zidane az álomtizenegy királya

2017. 12. 22. 12:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A Marca olvasói összerakták a Real Madrid és a Barcelona valaha volt legjobb álomtizenegyét. Kissé váratlanul magyarok egyik csapatba sem jutottak.

Fotó: marca.com

Fotó: marca.com

A szombati Clásico előtt a Marca megszavaztatta olvasóit, hogy szerintük miképp fest a Real Madrid, illetve a Barcelona valaha volt legjobb tizenegye. Magyar szempontból talán meglepő, hogy egyik csapatban sincs honfitársunk, pedig Puskás Ferenc (Real), illetve Kubala László (Barca) okvetlenül a legendák legszűkebb körébe tartozik, ráadásul a katalánoknál Kocsis Sándort és Czibor Zoltánt sem szabad a „futottak még” körébe sorolni. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy a netes szavazók jelentős többsége korából adódóan már nem láthatta futballozni legendáinkat.
A Marca felsorolja azokat is, akiket hiányol a gárdából. A madridiaktól Ronaldo, Hugo Sánchez, Marcelo, Manolo Sanchis, illetve a kispadon Vicente del Bosque ilyen, míg a katalánoknál az általunk is említett Kubala mellett Piqué, Romário, Eto’o, Zubizarreta és Abidal került ebbe a csoportba.
A két csapatot a mellékelt képeken lehet megnézni, amit mindenképpen muszáj kiemelni: Zinedine Zidane az egyetlen, aki két szerepkörben is helyet kapott. Ő lett a Real egyik karmestere és vezetőedzője is, a másik oldalon Pep Guardiola lehetett volna talán hasonló helyzetben, de ő a Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Maradona középpályássorból nem tudott kiszorítani senkit az olvasóknál.

Fotó: marca.com

Fotó: marca.com

A Sport1-en szombaton 11:45-től egyórás stúdiós felvezetéssel jelentkezünk, majd 12:45-től helyszíni közvetítésben számolunk be a Real Madrid-Barcelona mérkőzésről.