Legutóbbi frissítés 2017. december 22. 09:28
Spanyol

Levélben ajánlom! bezár

Veretlen marad-e az Atleti?

Fotó: EUROPRESS/AFP

„Atlétikus” pénteket rendeznek az esztendő utolsó fordulójában a LaLigában. Az Athletic Bilbao Sevillába látogat, míg a hagyományoknak megfelelően a Clásico fordulójában játsszák a másik Barcelona–Madrid derbit, a másik városban, azaz most az Espanyol fogadja az Atlético Madridot.  

BETIS–ATHLETIC BILBAO

Szenved-szenved a baszkok szeme fénye, azért lassacskán araszolgat felfelé a táblázaton. Még nagyobbat léphetne előre egy sevillai győzelemmel. Bár azt tudni kell, a Betis ugyanaz délen, ami az Athletic északon: ott nem „szalonszurkolás” folyik, a legszenvedélyesebb drukkerhadak egyike tölti meg rendszeresen a Benito Villamarínt, akárhogy is szerepeljen a csapat. Meg is látszik az eredménymérlegen: otthon 4-szer nyert 2-2 döntetlen és vereség (a Valencia és az Atlético tudott nyerni Sevillában) mellett a zöld-fehér alakulat, idegenben 1–3–5 az eredménysora. Pepe Mel menesztése óta is érték érzékeny vereségek a gárdát, de összességében stabilabbnak tűnik, mint az idény első felében. A Bilbao idegenben két hónapja egyetlen tétmérkőzésen sem kapott ki. Mivel a Betis otthon, az Athletic (újabban) idegenben eredményes, akár egy jó kis meccs is kikerekedhet az esti andalúziai összecsapásból.
(Élvonalbeli örök mérlegük: 102 mérk.–30 Betis-győz.–32 döntetlen–40 Athletic-győz./105–166-os  gólkülönbség; Sevillában: 51–23–16–12/66–51; a 2016–17. idényben: Sevillában 1–0, Bilbaóban 1–2.)

ESPANYOL–ATLÉTICO MADRID

Korábban azért nem volt akkora a különbség a két együttes közt, mint a Simeone-korszakban: az argentin mester országlása óta 11 mérkőzésből csupán egyetlen egyet tudott megnyerni a kisebbik barcelonai alakulat, amelynek Cholo megjelenésekor még Mauricio Pochettino volt a szakvezetője. Ha a tendencia nem törik meg, a Barca mellett az Atleti marad még veretlen (szombaton a Bernabéuban kiderül, a katalánok azok maradnak-e...). Minden héten szinte leírjuk: a védelem stabilitása a változó összetétel ellenére is megmaradt a matracosoknál, hogy a stabil 0–0-ból lesz-e egy vagy két rúgott gól a kontrákból, az viszont esetleges. Nem lehet egyetlen emberre fogni, de tény: Antoine Griezmann formája messze elmaradt az elmúlt években látottaktól. Ha a francia klasszis összeszedi magát, az Atleti még harcban lehet a dobogó valamelyik helyéért, ha nem – veszélyeztetheti a döntetlenrekordot...
Az Espanyol meglehetősen szeszélyes társaság, de most inkább gyengébb oldalát mutatja. Csak ötpontnyira áll a legjobb kieső pozíciótól, egy vereség közel sodorná a veszélyes zónához.
(Élvonalbeli örök mérlegük: 152 mérk.–44 Espanyol-győz.29 döntetlen–79 Atlético-győz./203–294-es  gólkülönbség; Barcelonában: 76371227/124–100; a 2016–17. idényben: Madridban 00, Barcelonában 0–1.) 

LaLiga Santander, 17. forduló. Sport1 19:15 Real Betis Balompié–Athletic Bilbao  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Hegyi Iván); 21:30  RCD Espanyol–Atlético Madrid (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Hegyi Iván)

Hozzászólás (1) Hozzászólok!

Sándor 2017. 12. 22., 23:32

Hogy a pébe lehet ezt a szar atletit közvetíteni hétről-hétre. Dög unalmacs egy-nullák, semmi játék, sunyi szabálytalanságok, játékgyilkos stratégia. Hétről-hétre.

Szólj hozzá!