NBA-s bíróbakik a karácsonyfa alá • SportTV

NBA-s bíróbakik a karácsonyfa alá

2017. 12. 27. 16:45    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport1-en mi is közvetítettük a 2017-es NBA-döntő két résztvevőjének, a Golden State Warriorsnak és a Cleveland Cavaliersnek a karácsonyi meccsét. Két kommentátorunk, Matuz Krisztián és Tőrös Balázs is nehéz helyzetben volt, amikor próbálta megfejteni, a meccs végén bizonyos szituációkban történt-e fault vagy sem. Nos, az NBA megvizsgálta ezeket, és megvan az eredmény.

Az NBA úgynevezett L2M (utolsó két perces) reportot készített a Golden State Warriors – Clevelad Cavaliers karácsonyi meccsről. A meccset a hazai csapat nyerte 99-92-re, de nagyon szoros volt a végjáték, több kétes szituáció is volt ebben az időszakban, ami döntőnek bizonyult.
8:30-tól lesznek a kétes szituációk:

Az érintettek, LeBron James és Kevin Durant természetesen nem értettek egyet, de ez nem meglepő. James szerint Durant mindkét esetben odaütött, bár amikor elvesztette a labdát, nem ezen múlott a hiba, míg Durant azt állítja, tiszta szerelés volt mindkettő.
Megkaptuk a hivatalos választ: az NBA vizsgálata szerint Durant mindkétszer szabálytalankodott, mivel az első esetnél keresztbe átnyúlt James előtt, a másodiknál pedig előbb meglökte, majd ütköztek, és a kezéhez is hozzáért, így tudott blokkolni. A jelentés szerint utóbbit a bíró, Derrick Stafford kiszúrta és a Cavsnak ítélte volna a labdát, azonban a szituáció visszanézése után mégis a Warriors jöhetett.
A teljességhez hozzátartozik, hogy egy be nem fújt James-faultot is találtak, méghozzá Draymond Green ellen egy lepattanóért való küzdelem során szabálytalankodott, de nem volt fújás.
Természetesen a mérkőzés végeredményét ez utólag már nem befolyásolja, de mivel egy kiemelt, szoros meccsről volt szó, jó tudni, hogy alakulhatott volna máshogy is az eredmény.

(Sport TV)

A Sport1-en legközelebb 12. 29-én (pénteken) hajnali kettőtől a Boston Celtics – Houston Rockets meccset közvetítjük, amit pénteken 18 órától a Sport2-n, és éjféltől a Sport1-en magyar kommentárral is meg lehet majd nézni.