Legutóbbi frissítés 2018. január 01. 12:42
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Tayloré minden idők 3 legjobbja

Fotó: GETTYIMAGES

Hétfő este rendezik meg a Phil Taylor-Rob Cross PDC-dartsvilágbajnoki döntőt. Nagyon reméljük, olyan klasszikus lesz, hogy valamelyik meccset ki kell hagynunk minden idők 10 legnagyobb dartsmérkőzésének listájáról!

Olyat, hogy minden idők legjobb mérkőzése, nagyon nehéz kijelenteni. A Michael van Gerwen-Rob Cross vb-elődöntő után mégis több helyen az jelent meg, ez volt minden idők legjobb dartsmérkőzése. A sport1.de szerkesztőségét ez késztette arra, hogy szubjektív listát készítsen a legnagyobb összecsapásokról. Nézzük, mire jutottak dartslázban élő német kollégáink!

1. Raymond van Barneveld-Phil Taylor 7-6, 2007-es vb, döntő
Van Barneveld jött, látott és győzött. A holland átjött a BDO-tól, az első évében a döntőig menetelt, ahol hirtelen halálban megverte a sokszorosan megkoronázott királyt. A hirtelen halálban megnyerte a bullra dobást, majd pedig a meccset is. A darts El Clásicója pedig megszületett.

2. Phil Taylor-Kevin Painter 7-6, 2004-es vb, döntő
Nem biztos (de inkább biztosan nem), hogy ez volt minden idők legmagasabb színvonalú mérkőzése, de a legdrámaibbak között ott van a spiccen. Taylor hirtelen halálban nyert, amivel elkezdte az újabb, ezúttal három végső sikerig tartó diadalmenetét a PDC-vb-ken.

3. Phil Taylor-Adrian Lewis 16:9, 2013-as Grand Slam of Darts, döntő
Ha csak a háromnyilas átlagokat nézzük, a két úriember a valaha volt legjobb meccset vívta. Lewis ugyan hangyányival felülmúlta (110,99 kontra 109,76) tanítómesterét, a végén azonban The Power örülhetett.

4. Rob Cross-Michael van Gerwen 6-5, 2018-as vb, elődöntő
Egy évvel korábban Van Gerwen vb-t nyert, Cross pedig amatőr játékos volt. Most pedig hirtelen halálban Cross legyőzte az egyébként fantasztikus szezont produkáló Van Gerwent. A holland öt meccsnyilat rontott el a találkozón. Mindkét játékos 100 feletti átlaggal fejezte be az összecsapást: Van Gerwen 102,44-ig, Cross 100,97-ig jutott a maratoni csatában.

5. Keith Deller-Eric Bristow 6-5, 1983-as vb, döntő
Keith Deller 1983-ban a darts-vb-n nem kiemeltként jutott el a döntőig, ahol a szupersztár Eric Bristow-t (karrierje során összesen öt alkalommal nyert BDO-vb-t) is legyőzte. Deller a döntő legben 138-ról szállt ki.

6. Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen 4-3, 2016-os vb, nyolcaddöntő
Az első helyen kiemelt Van Gerwen a 2. fordulóban 4-0-ra kiütötte Darren Webstert, míg Van Barneveld csak 4-3-ra nyert a nála jobb átlagot dobó Stephen Bunting ellen. Ezek után Van Gerwen a nyolcaddöntőben is toronymagas favorit volt, 105,78-as átlagot dobott, azonban ez sem volt elég a 100,44-ig jutó Barney ellen. Van Barneveld döbbenetes kiszállóival az őrületbe kergette honfitársát.

7. Adrian Lewis-Gary Anderson 7-5, 2011-es vb, döntő
A vb-döntők történetében először láthattak kilencnyilast a nézők, amit az ihletett formában játszó Adrian Lewis ért el. Az angol játékos lett az első olyan PDC-világbajnok, aki korábban nem játszott „teljes állásban” a BDO-nál. Lewis 25 évével az addigi legfiatalabb PDC-világbajnok lett.

8. Michael van Gerwen-James Wade 6-4, 2013-as vb, elődöntő
James Wade ellen a legnagyobbak rendre valami nagy durranással rukkolnak ki. Ezúttal Van Gerwen szórt be neki sorozatban 17 hibátlan nyilat, mindössze egy dupla 12-es választotta el a hollandot attól, hogy első játékosként egymást követő két legben dobjon kilencnyilast. Van Gerwen később a döntőt elbukta Taylor ellen.

9. Phil Taylor-James Wade 10:8, 2010, Premier League-döntő
Phil Taylor ezen a meccsen dobott először kilencnyilast a Premier League-ben – és ha már elkezdte, be is szórt kettőt belőle. Egy játékos előtte még sohasem dobott két tökéletes leget egy mérkőzésen (később is csak Van Gerwennek jött össze ugyanez), ráadásul ő lett az első, aki televíziós torna döntőjében ért el kilencnyilast. Az már csak egy adalék, hogy a legenda 111,67-es átlaggal nyerte meg a finálét.

10. John Part-Phil Taylor 7-6, 2003-as, vb-döntő
Phil Taylor zsinórban szerzett nyolc vb-címmel a zsebében lépett lőállásba Purfleetben, méghozzá a két évvel korábbi, finálébeli áldozata, John Part ellen. A döntő szettben 2:1-es legállásnál Taylor bullt hibázott, Part pedig 77-ről kiszállt és véget vetett „The Power” 44 meccses veretlenségi sorozatának a Circusben.

(Sport TV)

A Phil Taylor-Rob Cross PDC-világbajnoki döntőt a Sport1-en hétfőn 21 órától élőben közvetítjük.

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!