Legutóbbi frissítés 2018. január 04. 07:42
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

US Open-döntősökkel indítunk

Mint szinte minden évben, idén is Indiából indítjuk éves teniszközvetítés-sorozatunkat. A színhely azonban nem Chennai, hanem Pune, az indiaiak Maharastra tartomány széhelyére tették át ATP 250-es versenyük, a Tata Open színhelyét.

Nem sok, mindössze két labda hiányzott ahhoz, hogy ismét Fucsovics Marcit mutathassuk esetleg, akinek eddigi legnagyobb egyéni bravúrját nálunk láthatták tavaly októberben, amikor a bécsi ATP 500-ason az elődöntőig menetelt. Most a döntő szett rövidítésében csupán két labdával, 8:6-ra maradt alul a francia Benoit Paire-rel szemben a punei verseny második körében, így nem jutott el a negyeddöntőig, ahol két meccsel felvesszük a torna fonalát. Fucsovics bécsi legyőzője, a 2014-es US Open-bajnok horvát Marin Cilic (képünkön) lesz az első közvetítendő mérkőzésünk egyik résztvevője, a világranglista jelenlegi 6. helyezettje – a viadal első kiemeltje – a francia Pierre-Hugues Herbert-rel (8. kiemelt, vlr.: 81.) küzd meg, akivel ATP-tornán még sosem mérkőzött.
A második negyeddöntőre is jut US Open-döntős a dél-afrikai Kevin Anderson személyében, aki Rafa Nadaltól kapott ki a tavalyi Flushing Meadow-i finálében. A hórihorgas adogatóbajnok (2. kiemelt, vlr.: 14.) a nála egy évvel ifjabb, 30 esztendős, orosz születésű, de kazah színekben versenyző Mihail Kukuskin (7. kiemelt., vlr.: 74.) ellen lép pályára. A két teniszező örökmérlege 1-1, a 2014-es sanghaji 1000-es torna első körében a kazah nyert két szettben, egy évre, a winston-salemi 250-es viadal ugyanazon fázisában a dél-afrikai, döntő játszmában.
A másik két, általunk nem közvetítendő találkozón a francia Simon a spanyol Ojeda Larával, a holland Haase pedig Fucsovics legyőzőjével, a francia Paire-rel meccsel.

ATP 250-es tenisztorna, Pune, negyeddöntő. Sport1 12:30-tól Cilic–Herbert,  Kukuskin–K. Anderson (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Köves Gábor)

Hozzászólás (1) Hozzászólok!

Ákos 2018. 01. 04., 20:45

Tisztelt Szerkesztők!

Jelezni szeretném, hogy egyre gyakoribbá válnak a megjelent cikkekben a tárgyi tévedések.
Jelen esetben pl. Fucsovics Márton legnagyobb bravúrjaként októberben nem a bécsi, hanem a bázeli ATP 500-ason menetelt és nem az elődöntőig, hanem a negyeddöntőig.
Természetesen mindenki tévedhet, de a megszokott, magas színvonal fenntartása érdekében javasolnám a "négy szem-elv" bevezetését az egyes posztok közzététele előtt.
Igény szerint a négyből két szemet szívesen vállalnék is!

Üdvözlettel:
Lelkes követőjük, Ákos

Szólj hozzá!