Legutóbbi frissítés 2018. január 05. 07:49
Egyéni sportok

Levélben ajánlom! bezár

Cilicnek mumust kellene vernie

Fotó: GETTY IMAGES

Már az elődöntőnél jár a púnai 250-es tenisztorna, amelyen elvben összejöhet a szuperdöntő, az első és a második kiemelt csatája a trófeáért.   

Az első párban az elsőként rangsorolt Marin Cilic vív meg Gilles Simonnal. Bármilyen furcsán is hat, a világranglista jelenlegi 6. helyezettje a mostani 89. ellen eddig már féltucat találkozót vívott, s ezekből csupán egyet nyert meg. A 33 évesm benrégen Davis-kupa-győztessé avanzsákó  francia (képünkön) három (!) Grand Slam-tornán, Wimbledonban (2007), az ausztrál openen (2014) és az US Openen (2014) is megküzdött a horváttal, s csupán ez utóbbin kapott ki tőle, méghozzá a nyolcaddöntőben, ötszettes, hatalmas mérkőzésen. Azon a GS-en szerezte meg Cilic eddigi egyetlen nagy trófeáját, ilyenformán akár jó előjel is lehet számára, ha most is sikerülne felülkerekednie. (Amúgy a horvát indiai specialista, a púnai viadal elődversenyét Chennaiban 2009-ben ás 2010-ben is megnyerte.)

A másik párban sorra kerülő Benoit Paire (5. kiemelt, a világranglistán 41.) és Kevin Anderson (2. – vlr.: 14.) csatájának nemhogy hat-, de egymeccses előzménye sincs, most először játszanak egymással. A dél-afrikai színekben induló, de Amerikában élő két méteres Anderson a negyeddöntőben hátrányból fordított a kazah Kukuskin ellen, a francia Fucsovics Marci után ugyancsak döntő szettben búcsúztatta a holland Robin Haasét is.  

ATP 250-es tenisztorna, Púna, elődöntő. Sport1 12:30-tól Cilic–Simon, Paire–K. Anderson (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!