Legutóbbi frissítés 2018. január 08. 07:58
Egyéb

Levélben ajánlom! bezár

Melyik lesz a tizedik továbbjutó?

Fotó: GETTYIMAGES

Az FA-kupában ebben a körben becsatlakozó 20 Premier League-gárda közül csupán 9 jutott „csont nélkül” tovább, 5-nek újra kell játszania mérkőzését és 4 kiesett – közte a kupacsúcstartó Arsenal is. Az utolsó kettő – a bajnoki táblázat jelenlegi 12. és 14. helyezettje, azaz a Brighton és a Crystal Palace játssza a forduló utolsó mérkőzését, amelynek keretei közt egyébként kisorsolják a következő kör párosításait is. 

A két együttesnek ez lesz a 96. összecsapása, de ebből csak az ötödik, amelyet az FA-kupa keretei közt játszanak. Még 1932-ben Londonban nyert a Palace, az 1976–77-es három mérkőzéses párbajt – akkor még nem kellett két meccsen dönteni – semleges pályán a Palace nyerte meg. Bajnokit egyébként közel négy és fél év után játszottak novemberben – a két csapat első élvonalbeli meccsét – , mely egyébként gól nélküli döntetlennel zárult. (Remélhetőleg most eljutnak legalább egy gólig, s nem hagyják „szégyenben” közvetítő kollégánkat, Kassai-Tóth Csabát, akinek már volt ebben a körben két 0–0-s mérkőzése is...)

A két csapat kupahistóriáját – egy harmadik köti össze. Mindketten klubcsúcsként eljutottak a fináléig, s hét év különbséggel mindketten megismételt döntőt játszottak, egyaránt a Man Uniteddel, és egyformán elbukták az ismétlést. A Brighton 1983-ban 2–2 után 4–0-ra, a Palace 1990-ben 3–3 után 1–0-ra veszített a vörös ördögök ellen. (Utóbbi aztán tavaly ismét eljutott a wembley-i zárófelvonásig, s ott a "változatosság kedvéért" ismét az MU ellen veszített  – ezúttal egy meccsen – 2–1-re.)  

FA-kupa, 3. forduló. Sport2 20:45  Brighton and Hove Albion–Crystal Palace FC (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!