Miért beteg a Real Madrid? • SportTV

Miért beteg a Real Madrid?

2018. 01. 09. 09:23    
Olvasási idő: 2 perc

Az összetartás eltűnése, a kapu előtti szerencsétlenkedés, a gyenge erőnlét, a keret játékperceinek vitatható menedzselése és az elillanó sikeréhség a Real Madrid vergődésének oka – legalábbis a Marca elemzése szerint.

Ahhoz képest, hogy az augusztusi spanyol Szuperkupa után Gerard Piqué még egyfajta szuperhatalmat látott a Real Madridban, januárban a Barcelona 16 pontos előnnyel vezeti a tabellát a mindössze a negyedik helyen szerénykedő nagy vetélytársa előtt. A Marca annak próbált meg utánajárni, mi vezetett a nagy fejre álláshoz nem egészen hat hónap alatt. Az alábbi öt okra bukkantak a szerkesztők.

1. Az összetartás megszűnése

A játékosok, de legalábbis többen közülük, már nem gondolnak a csapatra. Azok után, hogy egyeseknek rendeződött a hosszabbítása, a csapat a háttérbe szorult, Vigóban pedig meglehetősen furcsa gesztusokat lehetett látni. Cristiano Ronaldo nyilvánosságra hozta az érzelmeit, de a gesztusai egyetlen csapatban sem lennének egészségesek. A klubnak vissza kell hoznia a csapatszellemet, hogy a gárda sikerrel járjon a PSG ellen a Bajnokok Ligájában. Elveszett, ami a múltbeli sikerek kulcsa volt. Csapatjáték nélkül nincs kollektív siker, ahogyan egyéni diadalokból is kevesebb lesz.

2. A kapu előtti tehetetlenség

Az előző idényben a Real Madridban 17 mérkőzés után 40 pont mellett 47–18-as gólkülönbsége volt, most 32 gólnál, illetve 32–16-os gólkülönbségnél tart. Az európai és a spanyol Szuperkupa-mérkőzéseken a Real fele annyi helyzetből is elért hét gólt, amivel a Manchester United, illetve a Barcelona ellen elhódította a trófeát. Most ott tartunk, hogy a Real által elért 32 gól mindössze a 23. legtöbb a Top5 európai bajnokságban. Az, hogy a Manchester City (64 gól) vagy a PSG (58) többet termelt a királyi gárdánál, nem meglepő, na de hogy a Lyon (46), a Sampdoria (36), a Leicester (34) vagy az Udinese (33) is így tegyen, az már igen.

3. Erőnléti gondok

A játékosok fizikuma nemhogy nem éri el, de még csak meg sem közelíti a kívánt szintet. Akadnak, aki sérülés miatt vannak messze a legjobb formájuktól, de vannak olyanok is, akik az idény végére, a világbajnokságra gondolva spórolnak, arra tartogatják magukat. Zidane erőnléti edzőjének, Pintusnak a módszerei nem működnek. Azonnali beavatkozásra lenne szükség, de erre semmiféle jel sem mutat.

4. Megváltozott a játékpercek elosztása

Marcos Asensio vagy Lucas Vazquez a nyáron sok lehetőséget kapott a spanyol Szuperkupán, különösen annak második felvonásán a Bernabéuban. A Clásicón egyikükre sem számított Zidane, de olyan fontosnak tűnő játékosokat is mellőznek a bajnokikon, mint Kovacic.

5. Eltűnő sikeréhség és kapuskérdés

A csapat már nem bízik annyira Zidane-ban, mint korábban. Akadnak, akik a kulcsmeccseken nem teszik oda keményen magukat, mert annyira biztosak a pozíciójukban. Érinthetetleneknek gondolják magukat. Az eredmények és a sikerek összezavarták őket, és nincs egy olyan hang, ami visszahozná őket a földre. Továbbá Keylor Navas jól védett az elmúlt hetekben, de minden arról szól, hogy jön Kepa és a Costa Rica-i kapus valamint a vele nagyszerű viszonyban lévő keret fölé kerekedik.

(Sport TV)