Zidane-t kirúgja, Löwöt hozza a Real? • SportTV

Zidane-t kirúgja, Löwöt hozza a Real?

2018. 01. 11. 12:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Spanyol lapok úgy tudják, Joachim Löw, esetleg Mauricio Pochettino lehet a nyáron a média szerint lapátra kerülő Zinedine Zidane utóda a Real Madrid kispadján.

Spanyol lapértesülések szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke eldöntötte, Zinedine Zidane legkésőbb a nyáron kénytelen távozni a vezetőedzői székből. A jelenleg a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő királyi gárdának a 2017–2018-as szezonban gyakorlatilag nincs esélye a bajnoki címre, a BL-ben pedig az alaposan összeálló PSG ellen kell fellépnie a nyolcaddöntőben. És ha ez nem lenne elég, a Marca és a Sport is úgy tudja, Pérez és Zidane között már nincs meg a harmónia, elsősorban a kapuskérdés okán, amit még a sorozatban aratott harmadik BL-siker sem billentene helyre. Merthogy Pérez erőlteti Kepa megszerzését (aki egyébként megbukott az orvosi vizsgálaton), a francia szakember nem, mert ő a saját fiát, Lucát szeretné tolni.
A Sport és a Soy Madridista azt is tudni véli, hogy Péreznek már megvan az első számú jelöltje, aki ha igent mond, bődületes meglepetés lesz. Merthogy a kiszemelt Joachim Löw, a világbajnok német válogatott 2006 óta hivatalban lévő szövetségi kapitánya, akit 2020-ig érvényes szerződés köt a német szövetséghez. Így aztán ő csak akkor jöhetne, ha a vb után szakít a szövetséggel vagy katasztrofális szereplés esetén a szövetség teszi meg ezt vele. A hírek szerint egyébként már voltak beszélgetések Pérez elnök és Löw képviselői között, továbbá az elnök optimista. Mondjuk ilyen helyzetben ki írna/mondana mást?
Ha a Löw-üzlet nem jön létre, Pérez listáján Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere a következő név.

(Sport TV)