Big Ben a folytatás mellett • SportTV

Big Ben a folytatás mellett

2018. 01. 11. 10:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Úgy tűnik, az idén hamarabb eldől, visszavonul-e Ben Roethlisberger. A Jacksonville Jaguars elleni főcsoport-elődöntő előtt mindenesetre elég tisztán fogalmazott a Pittsburgh Steelers quarterbackje.

„Nem hiszem, hogy ez lesz az utolsó hazai mérkőzésem, de még nem igazán gondolkozom ezen.”
Pittsburghben elkezdtek ebbe a mondatba kapaszkodni, hiszen, ha igaz, akkor nyáron még nem kell hozzáfogni az újjáépítéshez a legfontosabb poszton. Merthogy a fenti mondatot Ben Roethlisberger, a Steelers quarterbackje „ejtette el” a Jacksonville Jaguars ellen, és aligha akad olyan, aki úgy értelmezte volna, hogy saját csapata mellett a másik ágról a Tennessee Titanst várja a főcsoportdöntőbe. Ebben az esetben ugyanis a jövő héten is otthon léphetne fel a Pittsburgh, de azért lássuk be, sokkal nagyobb esély van egy New England Patriots elleni összecsapásra, idegenben.
Így pedig csak arra vonatkozhat a mondat, hogy Big Ben a 2018-as alapszakaszt is vállalja. Pedig már az előző szünetben is téma volt a visszavonulása, de úgy tűnik, 35 évesen még bírja a gyűrődést. Eléggé tehetséges offensive line dolgozik előtte (2015 óta mindössze 58 sacket gyűjtött be, ami az egyik legkevesebb a ligában ebben az időszakban), így azért a 15. NFL-szezonra is könnyebben mond majd igent az embert.
Ugyanakkor az is igaz, hogy Roethlisberger nem sok szót vesztegetett a távolabbi jövőre, mert vasárnap a ragyogó védelmű Jacksonville Jaguars ellen kellene közelebb kerülnie a Super Bowlhoz. Hogy aggódnivalója van, az nem kérdés. Az ötödik játékhéten a Jaguars ellen öt (!) interceptiont dobott. Az azt követő tízen – 22 touchdown mellett – összesen hetet.

(Sport TV)