Már csak négyen maradhatnak • SportTV

Már csak négyen maradhatnak

2018. 01. 13. 19:20    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV kommentátora Kun Zsolt kemény fába vágja a fejszéjét, hiszen az idei NFL-szezon minden mérkőzésére győztest tippel. Hogy Maka végül fejcsóválást és kiröhögést vagy virtuális vállveregetést érdemel, csak hosszú távon derül ki, mindenesetre minden héten leírja gondolatait az összes találkozóról.

Ma este a csapatok már az AFC és az NFC döntőbe kerülésért játszanak, ahonnan már csak egy lépésre lesz a Super Bowl. Vajon lesznek olyan meglepetések, mint amilyenek a wild card körben történtek?

Philadelphia Eagles – Atlanta Falcons (szombat 22:30, Sport 2): A hétvége tematikája: rutinos irányítók vs. rájátszásban tapasztalatlan irányítók. Nick Foles karrierje egyetlen rájátszás mérkőzésén (2013) remekül játszott, ám az utolsó hetekben látottak miatt nem véletlen, hogy a Falcons idegenben is favorit a fogadóirodáknál. Az Eagles védelmét kemény dió lesz feltörni, ugyanakkor véleményem szerint a Falcons is fog tudni helytállni Ajayi ellen.

A nagy kérdés: Képes lesz Foles feledtetni Wentz hiányát?

Szerintem nem, és érzésem szerint ezt a meccset ő nyeri meg vagy bukja majd el csapatának – mindenképp szoros körülmények között. Tipp: Falcons

New England Patriots – Tennessee Titans (vasárnap 02:10, Sport 2): Szóval meséltem az irányítók közti különbségről. Tom Brady 35. playoff meccsén fog kezdeni. Marcus Mariota a másodikon. Bár a Patriots nem számíthat Burkhead és Gillislee játékára (sok-sok Dion Lewist láthatunk majd), a Titans futójátéka továbbra is egyedül Derrick Henry vállán pihen majd Murray sérülése miatt.

A nagy kérdés: Képes lesz lelassítani Johnathan Cyprien Rob Gronkowskit?

Természetesen nem, ahogy ezt nagyon kevesen tudnák csak megtenni a ligában. Ettől függetlenül véleményem szerint a Titans meg fog próbálni hosszú támadásokat vezetni (pihenést biztosítva a védelmének), a meccs végén pedig a győzelemért is támadhatnak, ahol a rutintalanság lövi majd lábon őket. Tipp: Patriots

Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars (vasárnap 19:00, Sport 2): Mindössze egyszer fordult elő, hogy a Pittsburgh Steelers egy szezon alatt kétszer is kikapjon ugyanattól a csapattól hazai pályán. 2008-ban épp a Jaguars tette ezt meg velük. Antonio Brown visszatérése még mindig nem 100%, de ha a Steelers türelmesen játszik támadásban, a Jaguars nem fogja tudni tartani velük a lépést pontokban.

A nagy kérdés: Mennyire van ott Ben Roethlisberger fejében, hogy legutóbb öt interceptiont dobott a Jags védelme ellen?

Egy ilyen veterán rókánál valószínűleg semennyire, ugyanakkor a Jaguars védelme a szezon összes meccsén szerzett legalább egy labdát (meccsenként 2.05 labdaszerzést átlagolva), és ezt a mérkőzést is (hasonlóan a Bills ellenihez) nekik kell megnyerni. Tipp: Steelers

Minnesota Vikings – New Orleans Saints (vasárnap 22:35, Sport 2): Case Keenum karrierje első rájátszás meccsére készül, ám a Vikingsnak nem kell minden terhet a nyakába rakni, hogy továbbjussanak hazai pályán. A Saints múlt héten bebizonyította, hogy majdnem mindegy, hogy passzal vagy futással kell haladniuk, kérdés, hogy ez igaz-e egy ligaelit védelem ellen is.

A nagy kérdés: Mi lesz, ha a Saints védelme még a Vikingsnál is jobb lesz?

A válasz egyszerű: egy kiütéses győzelem. Az alapanyag pedig megvan New Orleansban, hogy az alapszakaszban egy-két mérkőzésen hullámzó Keenumot hibákra késztessék. Papíron a Vikings mindenképp esélyes a liga legjobb elkapó-párosával és feltörhetetlen védelmével, ám az egyhetes pihenő itt lehet inkább probléma lesz, mint áldás egy remek formában érkező csapat ellen. Tipp: Saints

Alapszakasz: 167-89

Rájátszás: 2-2