Az NHL-t akarja a Real Madrid • SportTV

Az NHL-t akarja a Real Madrid

2018. 01. 17. 14:18    
Olvasási idő: 2 perc

Ha Florentino Pérezen múlik, már a nyáron összeállhat egy új támadótrió a Real Madridnál. A Neymar, Hazard, Lewandowski hármas nem is hangzik olyan rosszul. Sőt.

Hurrá, hurrá! A mozaikszavakat kedvelő futballszurkolóknak itt az ideje megismerkedniük egy újabbal: NHL. Oké, persze, ez az észak-amerikai profi jégkorongliga, vághatnánk rá, na de azt nem tudjuk egy platformra hozni a Real Madriddal, mert nincs tudomásunk arról, hogy a királyi gárda franchise-t venne magának az NHL-ben.
Viszont Florentino Pérez klubelnök tervei szerint a nyáron összeállhat Madridban a Neymar, Hazard, Lewandowski támadóhármas és a múltba tolhatja a Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo triót.
Ha ez összejön, alighanem újra okkal beszélünk galaktikus birodalomról, hiszen ez már emlékeztet arra a korszakra, amikor Figo, Zidane, Ronaldo és Beckham, majd pedig jött a Kaká, Cristiano Ronaldo, Benzema és kicsivel később a brazilt váltó Bale dominálta a Realt. A Marca máris a harmadik galaktikus korszakról értekezik, amelyben szerinte Neymar megszerzése a fő feladat. „Ő lehetne az új Cristiano Ronaldo. Kiváló a marketingértéke, ugyanakkor nagyon nehéz szerződtetni. Már nem a Barcelona játékosa, de egy évvel a drága érkezése után nem lesz könnyű elhozni őt a PSG-től” – fejtegette a madridi újság szakírója.
Eden Hazard Chelsea-től való elhozatala egy fokkal könnyebbnek ígérkezik, már csak azért is, mert neki „csupán” 100 millió euró körül mozog a piaci értéke. A hozzá hasonló futballisták stílusát szereti Zidane (ha egyáltalán az ősztől neki kell szeretnie…), a belga a Real miatt nem hosszabbított a Chelsea-vel, igaz, a mostani szerződése csak 2020-ban jár le.
Robert Lewandowskié viszont csak 2021-ben, és a Bayern Münchennél már többször jelezték, annál korábban nem is akarják elengedni. A lengyel csatár ugyan szeretne még egy nagy szerződést aláírni (nyilatkozatai szerint a madridiaknál), augusztusban 30 éves lesz, balszerencséjére Münchenben nincs szükség pénzügyi kényszer szülte átigazolásra. Ha Lewandowski nem mehet, akkor Harry Kane vagy Mauro Icardi lehet a Real kiválasztottja.
Ami még fontos, a Real 2014 óta nem hajtott végre gigantikus átigazolást (akkor James Rodriguez érkezett), így Pérez elnök zsebét alighanem már égeti a pénz, nem szoktunk meg tőle ilyen hosszú csendet. Más kérdés, hogy a három igazolás egyszerre, összesen akár félmilliárd euróba is „fájhat”.

(Sport TV)