Chelsea: nem kívánt pluszmeccs • SportTV

Chelsea: nem kívánt pluszmeccs

2018. 01. 17. 10:27    
Olvasási idő: 2 perc

Több egyéb közt egy rekord tovább nyújtásáért is lép pályára a Stamford Bridge-en a Chelsea. A kékek 1998 óta, azaz húsz éve minden esetben túlélték a nyitó fordulót az FA-kupában, ez a leghosszabb ilyen sorozat az összes induló klub közül.

Őszintén szólva ezt a rekordot már másfél hete meghosszabbíthatták volna, ám akkor a Carrow Roadon csak gól nélküli döntetlenre tellett a Championship 23. helyezettjável szemben. A bajok három nappal korábban, az új esztendő első meccsén kezdődtek: az Arsenal Bellerin 91. perces góljával kiegyenlített az Emiratesben (2–2), s ezzel mintha elcsente volna a győzelem tudományát Conte csapatától. Következett három (!) gól nélküli tétmeccs – ez is unikum a Chelsea históriájában – , az említett Norwich elleni idegenbeli FA-kupameccs, majd az Arsenal elleni hazai Ligakupa (EFL Cup) elődöntő első mérkőzés, s végül múlt szombaton az Everton elleni ugyancsak otthoni bajnoki.
„Megpróbálunk nyerni és megtalálni a legjobb utat a győzelemhez. Természetesen változtatnunk kell az első mérkőzéshez képest. De mint mindig, most is tovább akarunk jutni a következő fordulóba. Sok meccsünk van, és erre büszkének kell lennünk, mert az azt jelenti, sok sorozatban haladunk előre. Ugyanakkor könnyen meglehet, hogy mire elérünk február végéig, márciusig, már elég fáradtak leszünk” – mondta Antonio Conte. A mester most éppen Cesc Fabregasra nem számíthat, de azért elég bő a csapat játékoskerete, hogy pótolni tudja a spanyol világbajnokot.
A számok, a históriai adatok a Chelsea mellett szólnak. A klub 1994 óta legutóbbi 14 meccsén veretlen a Norwich ellen (10 győzelem, 4 döntetlen). A Stamford Bridge-en a kanárik 1993 óta nem tudtak nyerni, legutóbbi 8 tétmeccsükön csak kétszer találtak be a Chelsea pályáján, miközben 22 gólt kaptak. Vereségsorozatukat a kékek ellen ugyanakkor négy egymást követő kudarc után az első meccs 0–0-jával törték meg. Miközben vendéglátóik 19 éve mindig továbbmentek a 3. fordulóból, a norwichiak a legutóbbi négy alkalommal egyaránt kiestek. Ráadásul legutóbbi öt újrajátszott meccsüket egyaránt elbukták idegenben, legutóbb 1987-ben sikerült továbbjutniuk Huddersfieldben.
A múlt és a jelen tehát a Chelsea-t támogatja, A meccset viszont a legközelebbi jövőben játsszák – szerdán este háromnegyed 9-kor…

(Sport TV)

Sport2 20:45 Chelsea FC–Norwich City FC FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzés (kommentátor: Petur András)