Újra az üldözőké a terep • SportTV

Újra az üldözőké a terep

2018. 01. 20. 09:01    
Olvasási idő: 2 perc

A 20. fordulóban szombaton ismét azok a csapatok kerülnek előtérbe, amelyek az élen rohanó Barcelonát üldözik. Fellép a második Atlético, a harmadik Valencia és az ötödik Villarreal is a nap folyamán.

ATLÉTICO MADRID–GIRONA

Az augusztusi nyitó forduló egyik szenzációját az abszolút újonc Girona okozta, amely 25 perc alatt kétgólos előnyt szerzett az uruguayi Stuani duplájával, amely előnyt az Atleti csak kínkeservvel tudott kiegyenlíteni a 86. percre. A madridi együttes akkor megmenekült a vereségtől, amely aztán egészen eddig, január kétharmadáig csupán háromszor érte utol, három különféle sorozatban. A BL-ben a Chelsea-től, a bajnokságban az Espanyoltól, a Spanyol Kupában a Sevillától kapott ki a Simeone-legénység. Ez utóbbi azonban most szerdán érte, ráadásul a Wanda Metropolitanóban, pedig erre a körre – negyeddöntő, első meccs – már legjobb csapatukkal álltak ki a matracosok. S ráadásul az előtte lejátszott négy tétmeccsen az idén még gólt sem kapott az együttes, amely már-már a korábbi évek betonvédekezését idézte.
A Girona nem kevesebb mint 26 pontot szerzett újoncként, tíz ponttal van többje, mint a legjobb kieső helyen álló Depornak. Ráadásul idegenben sem ijedős, 9 eddigi találkozójának csak az egyharmadát veszítette el. Kérdés, az Atleti magához tér-e a szerdai pofon után, mert ha nem, az elmúlt bajnokiján a Las Palmasnak egy hatost hintő baszk együttes akár pontot is rabolhat a 2014-es bajnok csodastadionjából.
(Élvonalbeli örökmérlegük: 1 mérk., 1 döntetlen/2–2-rs gólkülönbség; Madridban még nem játszottak; a 2016–17. évi idényben: –, ebben a bajnokságban Gironában 2–2.)

VILLARREAL–LEVANTE

Valencia tartományi „kisrangadó”, a sárga tengeralattjáró minden tekintetben nagyobb esélyével. A vendégcsapat mellett szól a párharc története, két csapat táblázaton elfoglalt helye és pillanatnyi formája egyaránt. A Villarreal a múlt héten históriája során először a Bernabéuban megverte a Real Madridot, az 5. helyen áll, csupán egy ponttal a madridi óriás mögött. A Levante ugyanakkor a legutóbbi öt bajnokiján nem nyert, gólt sem rúgott, igaz, szerzett két pontot két 0­­–0-val. Erősen kell hátratekingetnie a táblázaton, ha nincs is közvetlen veszélyben, de nem ártana akár idegenből is pontocskákat csipegetnie.
(Élvonalbeli örökmérlegük: 17 mérk.–11 Villarreal-győz.–1 döntetlen–5 Levante-győz./28–13-as gólkülönbség; Villarrealban: 8–5–1–2/13–6; a 2015–16. évi idényben: Valenciában 1–0, Villarrealban 3–0; ebben a bajnokságban Valenciában 0–1.)

LAS PALMAS–VALENCIA

A kanári-szigeteki gárda idén 18 napon belül harmadszor lép pályára a denevéresek ellen, mert a kupa nyolcaddöntőjében is egymással meccseltek. Hazai pályán a Las Palmas kihózta 1–1-gyel, ám a Mestallában egy négyest kapott a visszavágón. Ráadásul három napra rá a LaLigában meg egy hatost szedett be a Gironától, a két meccs 0–10-e vélhetően jelentő átalakulásokat generálhat a hazaiak védelmében. Pavo Jémez tehát csapnivalóan rajtolt a szigetiek kispadján, nagy kérdés, össze tudja-e kapni övéit az idén csak ellene a fenti 1–1 mellett másik négy tétmeccsét megnyerő, az Atléticót a bajnokságban üldöző Turia-partiakkal vívandó csatára.(Élvonalbeli örökmérlegük: 65 mérk.–23 Las Palmas-győz.–23 döntetlen–29 Valencia-győz./80–115-ös gólkülönbség; Las Palmasban: 32–19–6–7/50–37; a 2016–17. évi idényben: Valenciában 4–2, Las Palmasban 3–1; ebben a bajnokságban Valenciában 0–1.)

LALIGA SANTANDER, 20. forduló. Sport1 16:00 Atlético Madrid–Girona FC (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Várhidi Péter); Sport1 18:30 Villarreal CF–Levante UD (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Nyilasi Tibor); Sport1 20:30 UD Las Palmas–Valencia CF (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Kaplár F. József, szakkommentátor: Bognár György)