A PSG ráhajtott Zidane-ra • SportTV

A PSG ráhajtott Zidane-ra

2018. 01. 23. 10:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Lapértesülés szerint a PSG elnöke kapcsolatba lépett Zinédine Zidane-nal, a Real Madrid vezetőedzőjével, hogy érdekelné-e őt a nyártól a párizsiak kispadja.

Nem állítjuk, hogy a legszerencsésebb időzítéssel (a két csapat egymással játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében), de a PSG – legalábbis a Sport című napilap értesülései szerint – megkereste Zinédine Zidane-t, a Real Madrid vezetőedzőjét, érdekelné-e egy állás a nyártól. A párizsiakat jelenleg Unai Emery irányítja, de az ő sorsa azért eléggé bizonytalan. Az előző idényt nehezen felejtik el neki, midőn a csapat a BL-ben 4–0-s előnyről kiesett a Barcelonával szemben, a bajnoki címet pedig elhappolta előle a Monaco. Azóta Neymarral és Mbappéval erősödött a keret, a PSG vezeti a francia bajnokságot, ugyebár nyolcaddöntős a BL-ben, de az öltözőben nincs nyugalom, több incidens is történt, de ami rosszabb, kikerült a nyilvánosság elé. Az idén a BL a fokmérő, ha az nem jön össze a PSG-nek, a vezérkar aligha hosszabbítja meg Emery szezon végén lejáró szerződését.
És hogy miért lenne jó a Realnál 2020-ig érvényes megállapodással bíró, de az idei bajnoki produkció miatt sokat bírált Zidane? A legfontosabb a rövid idő alatt jelentőssé növekedő trófeagyűjteménye (a csúcsán a két BL-serleggel), de a világsztárok menedzseléséhez is jól ért, ráadásul francia, márpedig a PSG törekszik arra, hogy építsen erre az identitásra. Utóbbit szolgálta-szolgálja Mbappé és a minap szerződtetett Lassana Diarra átigazolása is.
Lapértesülések szerint Nasszer el-Kelaifi, a PSG elnöke saját hatáskörébe vonta a Zidane-ügyet. A Realnál pedig természetesen vannak edzőjelöltek, most éppen Mauricio Pochettino „vezet”, akit kedvel Florentino Pérez elnök, ráadásul bízik benne, hogy ő magával tudja hozni Harry Kane-t is a Tottenhamtől.

(Sport TV)