Kirúgták Kiddet • SportTV

Kirúgták Kiddet

2018. 01. 23. 09:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A Phoenix Suns elleni mérkőzésen már nem Jason Kidd ül a Milwaukee Bucks kispadján. A korábbi sztárirányító 3,5 év után távozik a csapattól.

Hiába van a keretben sok tehetség, köztük a liga egyik legjobb játékosa, Giannis Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks az épphogy rájátszást érő nyolcadik helyet foglalja el a keleti konferenciában. A csapattal komolyabb céljai vannak a vezetőségnek, ezért hétfőn elbocsájtották Jason Kiddet.
„Hálásak vagyunk mindazért, amit Jason a csapatért tett, de úgy döntöttünk, edzőcserét hajtunk végre – nyilatkozta Jon Horst, a Milwaukee Bucks general managere. – Úgy véljük, új szemléletre, és vezetőcserére van szükségünk, hogy tehetséges csapatunkkal szintet tudjunk lépni, és kitűzött célunkért, a bajnoki címért harcoljunk. Jason érkezésével az első szezon óriási változást hozott, majd a következő két évben a playoff első körébe vezette csapatunkat. Óriási szerepe volt abban is, hogy a Bucks Milwaukee-ban maradt. Köszönjük a fáradozásait, és a legjobbakat kívánjuk a jövőre.”
Joe Prunty, az eddigi segédedző ül a kispadon a Phoenix Suns elleni mérkőzésen.
Kidd alapszakaszmérlege a csapattal 139-152, és 2015-ben, illetve 2017-ben a rájátszás első köréig jutott a Bucksszal. Előtte egy szezonon át a Brookly Nets trénere volt, amit megelőzően 19 évet húzott le a ligában játékosként, egyszeres bajnok a Dallas-szal, 10-szeres All-Star, Hatszoros All-NBA-csapattag.

Szakértőnk, Dávid Kornél a Milwaukee Bucks európai játékosmegfigyelője a Twitteren reagált is Kidd kirúgására: „Előfordul, hogy nem működnek jól a dolgok. De ha az, aki felelős érte, nem tudja, hogyan oldja meg, el kell engedned, és tovább kell lépned.”

(Sport TV)