Bayernek egymás közt • SportTV

Bayernek egymás közt

2018. 02. 01. 16:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Bezárult a téli átigazolási piac, a hajrát és az egész időszakot értékeljük, valamint a 2013-as BL-döntő kapcsán megidézett öt évvel ezelőtti Bayernt is összevetjük a müncheniek jelenlegi gárdájával – mindezt szokásos BL-magazinunk legújabb „kiadásában”.

Szerdán éjfélkor véget ért az európai téli átigazolási időszak. Mint mindig, ez is „halványabb” volt mint a nyári szokott lenni, de nem nélkülözte az érdekességeket. A hajrában belehúztak a csapatok, ezt tárgyalják ki a stúdióban helyet foglaló „embereink”, a műsorvezető Petur András, valamint a szokásos szakértő trió, Bognár György, Hegyi Iván és Kemenes Szabolcs. Különösen a két angol és egy német klubot érintő hámas csatárcsere kerül a fókuszba, amelynek során a francia Alain Giroud az Arsenalból a Chelsea-be, a kékek belga válogatott centere Michy Batshuayi a Borussia Dortmundba, a BVB gaboni gólgépe, Pierre-Emerick Aubameyang pedig az ágyúsokhoz szerződött. Vajon melyik klub és melyik támadó találja meg jobban a számítását, illetve a helyét az új felállásban? Szóba kerül a „last minute”klubcserék közt Aymeric Laporte Manchesterbe szerződése is, amellyel a City által védőkre költött összeg 260 millió euróra emelkedett.

Az elmúlt egy hét mellett az egész transzferidőszak is a műsor különleges mérlegére kerül, megpróbáljuk megállapítani, melyik volt a legjobb ár-érték arányú klubcsere például.

Korábbi BL-döntőket felidéző sorozatunkban a fél évtizeddel ezelőtti „színnémet” finálé kerül sorra, amelynek legfontosabb monentumait Delta-elemzőrendszerünkkel is megmutatjuk nézőinknek. S ha már a 2013-ban triplázó bajor szuperegyüttes szóba kerül, gyorsan megbeszéljük azt is, az edző és jó néhány kulcsjátékos személyén kívül vannak-e közös pontok, miben hasonlít és miben különbözik a jelen csapat ereje és játéka az öt évvel korábbitól, s vajon a Barca után lesz-e idén az európai klubfutballnak második „dupla triplázó” együttese is… Mint mindig, természetsen most is számítunk nézőink interaktivitására, véleményeket, ötleteket szívesen várunk most is, szokásos elérhetőségeinken.

(Sport TV)

Az Út Kijevbe című BL-magazinműsorunkat 18:15-től a Sport1-en láthatják.