BL-konkurensek a képernyőn • SportTV

BL-konkurensek a képernyőn

2018. 02. 03. 09:02    
Olvasási idő: 2 perc

A női csapatok kezdenek belelendülni a BL-középdöntőkbe (a férfiak csak jövő héten folytatják csoportküzdelmeiket). A Fradi vasárnap, a Győr hétfőn játszik, szombatra be kell érnünk egy-egy rivális csapattal. A Rosztov azonos pontszámmal áll az Audi ETO-val az A-csoportban, a Buducsnoszt csak a múlt heti vereség miatt van elmaradva két ponttal az őt legyőző FTC-től a B-ben. Mindketten hazai pályán fogadnak mögöttük álló csoportellenfelet.

A délutáni Rosztov-Don–Krim Ljubljana találkozó mindkét csapata győztesen indította az esztendőt. Az orosz bajnok sikeres dániai túrán van túl (Nyköbing ellen 29–25), ezzel ebben az esztendőben öt orosz bajnoki után a hatodik mérkőzését is győztesen zárta. Ezen kívül hazai mérlege félelmetes: mind a négy mérkőzését megnyerte otthonában a BL-ben, többek közt a címvédő győrieket is két vállra fektette. Jó esélye van remek sorozata folytatására a Krim ellen. „Nagyon fontos meccs lesz, jól kell támadnunk, mert a Krim védelme igen kemény” – vélte a mérkőzés előtt Frédéric Bougeant, az oroszoók francia mestere.
A szlovénok bátorságát, keménységét a másik dán csapat ellenio csata mutatta meg a múlt héten, amikor az utolsó pillanatokig éles mérkőzést végül megnyerték otthonukban az FC Midtjylland ellen (24–23). Mindazonáltal rosztovi győzelmük szenzáció számba menne.

Az esti Buducsnoszt–Thüringen csata esélyei is inkább a hazaiak felé billennek. A montenegrói bajnok esztendők óta az európai élmezőny állandó tagja, részt vett mindhárom legutóbbi budapesti Final Fouron, mi több, az elsőt 2015-ben meg is nyerte. Éppen ezért (is) értékes az FTC múlt heti dabasi sikere a podgoricaiak ellen, akik ezzel negyedik verségüket szenvedték el a teljes BL-idény során. Otthonukban ellenben veretlenek, sőt hibátlanok még: mindhárom mérkőzésüket megnyerték. Esélyesek a THC ellen is, ezzel megszerezhetnék első pontjaikat a középdöntőben.
Míg a Buducsnoszt 4. az A-csoport táblázatán, a Thüringer HC utolsó, noha a múlt héten legyőzte a német derbin a Bietigheimet, nem utolsósorban cseh klasszisa, Iveta Luzumová 10 góljával, aki ezzel továbbra is vezeti a BL mesterlövészeinek listáját. „Meg akartuk szerezni első pontjainkat a középdöntőbe. Most megpróbálunk idegenből is csípni pontokat” – mondta Herbert Müller, a thüringiaiak edzője.

(Sport TV)

NŐI KÉZILABDA BL. Sport2 14:00 HK Rosztov-Don–RK Krim Mercator Ljubljana középdöntő A-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea) Sport2 19:00 ZRK Buducsnoszt Podgorica–Thüringer HC középdöntő B-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)