Újabb Fradi-bravúrban reménykedve • SportTV

Újabb Fradi-bravúrban reménykedve

2018. 02. 04. 08:33    
Olvasási idő: 2 perc

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a múlt héten fölényes hazai sikert aratott a montenegrói bajnokkal szemben. Ebben a körben hasonlóan nagy feladat vár a zöld-fehérekre, amelyet sikerrel véve megerősíthetik második helyüket a 2. csoportban. Előtte azonban a győriek csoportjából is megmutatjuk a vezető bukaresti CSM dániai vendégjátékát.

A Midtjylland–CSM találkozón az 1. csoport sereghajtója fogadja a listavezetőt, amely még úgy is az élen áll, hogy ezzel a mérkőzéssel hozza be a Rosztov egymeccses előnyét. A dán együttes a múlt héten pont nélkül tért haza Ljubljanából, pedig keményen megharcolt a szlovén bajnokkal. Pedig legjobb gólszerzőjük, Veronica Kristensen ismét remekelt, de 8 találata – amellyel együtt 55-tel második a BL-góllistán – is kevés volt csapata pontszerzéséhez. Szerdán aztán dán bajnokin csak 4-ig jutott a Köbenhavn ellen és együttese ismét kiábrándító, 23–21-es verséget szenvedett.
A CSM szintén a BL-sorozat egyik legjobb gólvágóját tudja felvonultatni Cristina Neagu személyében, aki 49 góllal harmadik a sorozat góllövőlistáján. A román sztár kiemelkedik klasszistársai közül, akikkel jelenleg Európa egyik legerősebb gárdáját alkotják. Ha folytatni tudják a Győr elleni stílusos játékukat, Dániában sorozatban ötödik győzelmüket arathatják ebben az évadban.

Dánia után Franciaországba kapcsolunk, ahonnan a HC Metz–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzést közvetítjük. A két együttes helyet cserélt a múlt héten a táblázaton a franciák szkopjei veresége és az FTC Buducsnoszt elleni hazai győzelme következtében. Mindkét együttesnek 6 pontja van, csatájuk izgalmasnak és kiszámíthatatlannak ígérkezik. A Metz szilárd védekezéséről közismert, a Szkopjében kivételként kapott 29 gólja a messze a legtöbb ebben a kupaidényben. Persze, neház ellenállni a Vardar támadóerejének, de a Fradinak is nemzetközileg jegyzett ámadói vannak. Papíron azért a macedóniainál könnyebb mérkőzés vár Emmanuel Mayonnade csapatára. A Fradi persze idegenben is szeretne ponto(ka)t szerezni a múlt heti meggyőző hazai sikere után, így bizakodva utazhat Franciaországba. A mieink önbizalmát a legutóbbi kiírás emlékei is növelhetik. Tavaly ilyen tájt ugyancsak azonos középdöntő csoportban volt a két csapat, s akkor a Fradi itthon hat-, idegenben háromgólos sikert aratott a francia bajnokcsapat ellen.

(Sport TV)

NŐI KÉZILABDA BL. Sport1 14:45 FC Midtjylland–CSM Bucuresti középdöntő 2. csoportmérkőzés Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 16:45 Metz Handball–FTC-Rail Cargo Hungaria középdöntő 1. csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)