Jupp Heynckes "elődöntős pókere" • SportTV

Jupp Heynckes „elődöntős pókere”

2018. 02. 08. 18:05    
Olvasási idő: 2 perc

Kialakult a német nemzeti kupaküzdelem elődöntőjének mezőnye. Mi most a negyeddöntő négy találkozójának statisztikai érdekességeiből nyújtunk egy kis ízelítőt.

+ Nem véletlenül született hat gól a Paderborn–Bayern találkozón – igaz, meglehetősen egyenetlen elosztásban. A meccset ugyanis a három német profiliga két legeredményesebb csapata vívta, a meccs előtt a Bayern 51-szer, a Paderborn 55-ször talált be saját bajnokságában.
o A rekordbajnok és -kupagyőztes Jupp Heynckes újbóli beiktatása óta már félszáz gólt ért el. A mester edzőként 5 német klubot szolgált, mind a négyet (!), amelyik most ott van az elődöntőben, csak a Mönchengladbach “hiányzik” (igaz, öten nem is lehetnének egy elődöntőben…)
= A Bayern eddigi négy hivatalos mérkőzése mindegyikén minimum négyszer betalált a Paderborn kapujába.
+ Arjen Robben 1361 nap (!) után szerzett újra gólt a DFB-kupában (rögtön kettőt is). Ezt megelőzően legutóbb a 2014-es fináléban talált a Dortmund kapujába, a 0–0-ra végződő meccs hosszabbításában, a 107. percben ő szerezte az FCB vezető gólját.
o A holland sztár előző dupláját ugyancsak a Paderborn ellen érte el a két együttes 2015. február 21-i bajnokiján. Azt a meccset is a Benteler Stadionban játszották, azt is 6–0-ra nyerte meg a Bayern, Robben csapata 3. gólját szerezte 11-esből és a 86. percben az utolsót akcióból.
= A Bayern a 9. egymást követő idényben bejutott a kupa elődöntőjébe, ez német rekord.
+ Max Kruse a 18. egymást követő 11-esét értékesítette tétmérkőzésen a Leverkusen ellen belőtt büntetővel.
o Julian Brandt (Leverkusen) első ízben duplázott hivatalos tétre menő találkozón.
= A kupaforduló visszatérője René Adler. A korábban a válogatottban is 12-szer szerepet kapó kapus 106 nap után védte ismét a Mainz kapuját.
+ A Mainz eddig 6 öngóllal ajándékozta meg a Frankfurtot, ez hárommal több, mint amennyit bármely más csapat ellen összehozott. Most Alexander Hacknak “sikerült” saját kapujába találnia.
o Joshua Kimmich lett a forduló játékosa. A Bayern a meccs napján 23. születésnapját ünneplő válogatott védője 1 gólt szerzett 2 lövéséből, 91%-os pontossággal passzolt, 61 labdaérintése volt és 3 helyzetet készített elő Paderbornban.
= A forduló góljának a Leverkusen első találatát választották. A kapus Lenótól induló akcióban hat játékos vett részt, a 8. labdaérintést, Brandt lövését követően került Pavlenka kapujába a labda.

(Sport TV)

A kupanegyeddöntő összefoglalóját pénteken a Sport1-en 17:30-tól láthatják.