Conte trükközik, Pep varázsol • SportTV

Conte trükközik, Pep varázsol

2018. 02. 08. 17:59    
Olvasási idő: 2 perc

Antonio Conte, Pep Guardiola, Neymar, Steve McManaman – csak néhány név azok közül, akik szóba kerülnek az Út Kijevbe csütörtök esti adásában. Robogunk tovább a finálé felé!

Mi már abszolút BL-formában vagyunk, de a csapatokról leghamarabb öt nap múlva derül ki, elérték-e már az üzemi hőmérsékletet a Bajnokok Ligájában, így még van időnk megnézni, hol tartanak most. A Chelsea például eléggé nagy gödörben van, sokan már azon merengenek, megéli-e Antonio Conte az idény végét a csapat kispadján. Egyáltalán, célja, hogy ott maradjon? A Lesen vagyunk podcastben már tanácskoztak ezen a résztvevők, most pedig az Út Kijevbe magazinban Petur András műsorvezető és három szakértőnk, Bognár György, Kemenes Szabolcs, valamint Várhidi Péter elmélkedik az olasz menedzser sorsáról. Ami biztos: Conténak vannak lehetőségei, elvégre az olasz válogatott kispadja hosszú távon kiadó, adott esetben (ha Allegrit elviszi a Real Madrid vagy a PSG, esetleg a Bayern München) a Juventus padja is elérhető, így aztán még olyan elmélet is van, hogy ő akarja kikényszeríteni a távozását. Az orosz sportigazgató-asszonnyal való belső harcról pedig még nem is szóltunk.

De előveszünk egy másik angol együttest, a Manchester Cityt is, amellyel kapcsolatban Kemenes Szabolcs még részletes elemzéssel is készült. Szembetűnő ugyanis, mennyivel jobban védekezik a City a 2017-2018-as idényben, mint tette azt egy szezonnal korábban. És nem csupán azért, mert Pep Guardiola ingét-gatyáját is kifizette védőkre. Hanem azért is, mert az új igazolások és az új stratégia is bevált.

A Real Madrid kapcsán a magát végül egy meccs helyett a komplett nyolcaddöntőből kizáró Dani Carvajal eltiltása lesz a fő vonal, de azért a kapuskérdés is elkerül, most éppen David De Gea kapcsán. (De lehet, megpendítik azt is a műsorban, hogy Thibaut Courtois a minap úgy nyilatkozott, a „szíve Madridban van” – és nem mindenki kizárólag a gyerekei miatt kapta fel a fejét ezekre a szavakra.) És ha már átigazolások, akkor a PSG sem maradhat ki, hiszen ott a jelenleg mindenhatónak tűnő Neymar jelentette ki, nagyon örülne neki, ha Cavani helyett Moratát tömhetné labdákkal. Alighanem az átmeneti fegyverszünet után a brazil és az uruguayi csatársztár megint egymásnak ugrik… És tuti, hogy az adásban előkerülő párizsi fizetési lista is ad némi muníciót a szájkaratéhoz.

Persze, retrósorozatunk, a BL-döntőket felelevenítő rész sem maradhat ki, ezúttal a 2000-es finálé, a Real Madrid-Valencia mérkőzés felé „fordulunk”. Tudják, McMananam itt lőtte azt a „lábváltós” gólt, Bognár György pedig különösen kedveli az ilyen jellegű technikai bravúrokat. De hogy mennyire szereti, ha tükröt tartunk elé, az is kiderül, hiszen elővesszük, a nyolcaddöntő sorsolása után ki mennyi esélyt adott az egyes párharcok résztvevőinek a továbbjutásra és most hogyan látja a sanszokat. Annyit már most elárulhatunk, lesznek eltérések.

(Sport TV)

A Sport1-en 18:30-kor élőben jelentkezik az Út Kijevbe című BL-magazinműsor.