Kézi BL: dupla nyerőesély • SportTV

Kézi BL: dupla nyerőesély

2018. 02. 10. 07:48    
Olvasási idő: 2 perc

Két női mérkőzés szerepel élőben kézilabda BL-közvetítéseink folyamának szombati programjában. Emellé még felvételről egy remek férfi rangadót is kínálunk a sport(ág) szerelmeseinek.

Délután a Fradi mérkőzésével kezdünk, amelynek még ki kell hevernie a múlt szombati metzi sokkot. „Nagyon komolyan kell venni ellenfelünket, mert a hiányzások ellenére kiváló játékosai vannak. Magunkra kell figyelnünk, hogy kivigyük a pályára, amit tudunk, mert ez Metzben kevésbé sikerült” – fogalmazott a klub honlapjának videoanyagában Kovacsics Anikó. A bietighemi együttes – nem mellesleg a német bajnoki címvédő – ebben az esztendőben mindkét mérkőzését elvesztette, a Fradi viszont támaszkodhat a legutóbbi hazai meccsére, amelyet időnként remek játékkal nyert meg a Buducsnost ellen. Mindenestere a németek középen nehezen megbonthatók, ám a széleken negverheti őket az FTC, amelynek köztudomásúlag remek képességű szelsői vannak. Ha a Fradi nem szerzi meg a szinte kötelező két pontot, kezdhet elbúcsúzni a csoport második helyétől, amelyért jelenleg éppen legutóbbi legyőzőjével fut versenyt.

A győriek eredményalakulása a Fradiénak a fordítottja. Ők az idei rajton kaptak ki Bukarestben, a második meccsen viszont könnyedén elütötték a dán Nyköbinget. Ha nem is ígérkezik egyszerűnek a ljubljanai kirándulás, azért a szlovén bajnoknál sokkal nagyobb játékerőt képvisel a magyar, de azt a pályán is be kell bizonyítania. „Nagy önbizalmat adott nekünk a hétfői győzelem, majdnem tíz góllal tudtunk nyerni – mondta Stine Oftedal, aki arra is kitért, hogy Nora Mörk sérülése nagy hiányt jelent, de a csapat remek játékosokból áll, ezért nem kell megijedniük. A szlovén együttesről Bódi Bernadett a következőképp vélekedett: „Nagyon kellemetlen stílust képviselnek, nehéz lesz ellenük játszani, de győzni megyünk oda.” (A két játékost a győriek honlapja szólaltatta meg.) Ha úgy tetszik, ez is kötelező győzelem, csak az ETO még harcban lehet a csoportgyőzelemért is a CSM-mel és a Rosztovval. Ha most is sikerülne, remek sorozatot folytatna a Audi ETO: 14 eddigi nemzetközi kupameccséből még egyetlenegyet sem vesztett el a Krim ellen, 11 győzelem, 3 remi az örökmérleg.

A két női meccs után felvételről megmutatjuk a VELUX EHF BL A-csoportjáak egyik csúcsrangadóját a még mindig veretlen, 18 pontos Vardar s a 3. helyen álló, 12 egységet gyűjtő FC Barcelona között. Nem mellesleg ez a találkozó mintegy „újrajátszása” a tavalyi Final Four-csatájuknak, akkor az elődöntőben a macedónok gigászi csatában múlták felül a katalánokat.

(Sport TV)

Sport1 16:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–SG BBM Bietigheim női kézilabda BL 2. középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:30 Krim Mercator Ljubljana–Győri Audi ETO KC női kézilabda BL 1. középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attilal, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pigniczki Krisztina); Sport1 21:00 HC Vardar Szkopje–FC Barcelona-Lassa VELUX EHF BL A-csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)