Három kiemelt az Ahoy-csarnokban • SportTV

Három kiemelt az Ahoy-csarnokban

2018. 02. 13. 07:54    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden délelőtt három, este két mérkőzéssel várjuk a teniszrajongókat a Sport2-re. Roger Federerre még szerdáig várni kell, de az előző napon is pályára lép három magasan rangsorolt versenyző: a 4. kiemelt David Goffin, az 5. Stan Wawrinka és a 9. Gilles Müller.

A délelőtti program első meccse “generációs csata” is lesz egyben: a 36 esztendős Philipp Kohlschreiber (a világranglistán: 36.) a nála 15 évvel fiatalabb Karen Hacsanovval (vlr.: 48.) küzd meg. A két játékos eddig egyszer játszott a Touron, két éve, ahol az orosz “hazai pályán”, Kitzbühelben (a német az osztrák város lakosa) két 6:4-es szettben győzte le tapasztaltabb vetélytársát.
Utánuk következik a nap első kiemeltje, a luxemburgi Gilles Müller (vlr.: 28.), aki egy másik orosszal, Daniil Medvegyevvel (vlr.: 57.) mérkőzik meg. Itt is meglehetős a korkülönbség, a luxemburgi 12 esztendővel idősebb ellenfelénél, akivel ez lesz az első mérkőzésük a profi körversenyen. A fiatal orosz az idén nyerte meg élete első ATP-veresnyét, a sydneyi 250-es tornát, amelyen Müller egyébként a negyeddöntőig jutott. Az ausztrál openen aztán Medvegyen csak egy kört ment, utána kikapott a későbbi elődöntős dél-koreai Hjeon Csungtól, Müller egy körrel többet ment, neki a spanyol Carreno Busta állta útját.
A délelőtti program záró mérkőzésén szerepel a nap legmagasabban jegyzett versenyzője, az itt 4. helyen kiemelt David Goffin (vlr.: 7.), aki a francia Benoit Paire (vlr.: 45.) ellenfele lesz. Ők ketten már négyszer találkoztak korábban főtáblás meccsen (előtte még 2012-ben a miami 1000-es selejtezőjében is összefutottak, Goffin sikerével), a francia 3–1-re vezet. Igaz az az egy főtáblás Goffin-győzelem egy másik 1000-esen született meg, Sanghajban tavalyelőtt a belga 6:2, 7:6-ra nyert. Legutóbb viszont ismét Paire volt a jobb, tavaly Metzben hatalmas meccset vívtak, a francia 7:6, 5:7, 7:6-tal jutott tovább, aztán a döntőben kikapott a selejtezőből induló német Gojowczyktól.

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

Este fél 8-kor egy fiatal holland tehetség kapja meg a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a teniszvilágnak: a 21 esztendős Tallon Griekspoor (vlr.: 259.) élete harmadik ATP-főtáblás meccsét (az első kettőt elvesztette) a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkával (5. kiemelt, vlr.: 13.) játszhatja. A tavaly év végén sérülésekkel bajlódó svájci ebben az évben összesn 5 találkozón szerepelt: az ausztrál openen a második körben kikapott a későbbi negyeddöntős amerikai Tennys Sandgrentől, majd a núlt héten a szófiai 250-es tornán az elődöntőig jutott, ahol a később élete első tornáját megnyerő bosnyák Mirza Basictól.
A nap zárómérkőzése szintén egy szabadkártyás titáné és egy tapasztaltabb játékosé. A mindössze 17 esztendős kanadai Felix Auger-Aliassime (vlr.: 168.) még inkább “nullkilométres”, mint az előtte játszó holland fiú, neki ugyanis ez lesz élete első főtáblás ATP-meccse. Ellenfele, a szerb Filip Krajinovics (vlr.: 38.) már ezt-azt letett az asztalra. Tavaly például az év utolsó 1000-es versenyén Párizsban egészen a döntőig verekedte el magát, amelyben az amerikai Jack Socktól kapott ki, aki azzal a győzelemmel jutott ki a ATP World Tour Finalre, Londonba. Noha a kanadai srác most kezd a Touron – a múlt héten még a budapesti challengerversenyen szerepelt, ahol a nyolcaddöntőben kapott ki a francia Lestienne-től – , már szembekerült Krajinoviccsal, mi több, a tavalyi sevillai challengertorna elődöntőjében le is győzte őt 3:6, 7:6(4), 6:3-ra. Aztán még a döntőt is megnyerte a spanyol Cervantes ellen, szintén három szettben…

(Sport TV)

ATP 500-AS TORNA, Rotterdam, 1. forduló. Sport2 11:30: Kohlschreiber–Hacsanov, Medvegyev–Müller, Paire–Goffin (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs); Sport2 19:30: Griekspoor–Wawrinka, Auger-Aliassime–Krajinovics (kommentátor: Matuz Krisztián, Köves Gábor)