35 milliós kínai csábítás • SportTV

35 milliós kínai csábítás

2018. 02. 17. 08:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Andrés Iniesta évi 35 millió eurós ajánlatot kapott a kínai Tiencsin Csüancsientől, de a Barcelona is szívesen hosszabbítana vele.

Ahogyan a katalán Sport című lap fogalmazott, a nyár egyik legnagyobb üzlete lehet, ha Andrés Iniesta elfogadja a Tiencsin Csüancsien ajánlatát, és a kínai Szuperligába igazol. A Barcelona karmesterével a jelenlegi klubja is szívesen hosszabbítana, emellett az észak-amerikai MLS-ből is van ajánlata, ahogyan arab csapatok is keresik. Iniesta március végéig szeretne dönteni, hogy utána nyugodtan összpontosíthasson a spanyol válogatottra és a nyári világbajnokságra.
A Sport szerint az biztosnak tűnik, hogy a sok ajánlat dacára igazából kétszereplős a verseny, a Barca és a Tiencsin ajánlata „él”. A kínaiak már kétszer jártak Spanyolországban egyeztetni, ők évi 35 millió eurót kínálnak Iniestának az aláírásáért. Az biztos, írja a Sport, hogy anyagilag ennél jobb ajánlatot nem kap a játékos, akinek a mostani az utolsó esélye egy nagy „kaszálásra”. A Barca korábbi érdemeire való tekintettel nem gördít akadályt az esetleges távozása elé – ugyanúgy, ahogyan Xavi esetében sem tette. Ugyanakkor ő is „megkínálja” majd Iniestát, aki Philippe Coutinho érkezése dacára első számú ember maradt a posztján, és Ernesto Valverde vezetőedző is világossá tette, a jövőben is számít a szolgálataira.

(Sport TV)

A Sport2-n szombaton 16:15-től élőben közvetítjük az Eibar-Barcelona mérkőzést.