A Veszprém a szokott úton járna • SportTV

A Veszprém a szokott úton járna

2018. 02. 17. 08:46    
Olvasási idő: 2 perc

A múlt alapján kellemes ellenféllel kell megküzdenie a Veszprémnek szombaton a BL-ben. A fehérorosz Meskov Breszt eddig mindig fejet hajtott a bakonyi együttes előtt, amikor találkoztak.

A Breszttel eddig a délkelet-európai regionális ligában 9-szer találkozott a Veszprém és valamennyi alkalommal győztesen került ki a csatából, igaz, kétszer csak 7 méteresekkel vívta ki a sikert. A 9 győzelemhez ebben a BL-kiírásban csatlakozott a tizedik, a magyar bajnok háromgólos sikert aratott a fehéroroszok otthonában.

A belorusz bajnok a 3. helyen áll a SEHA-ligában – amelyben a Telekom ebben a kiírásban nem indult – , a Vardar Szkopje és a PPD Zágráb mögött. Az eddig lejátszott 14 mérkőzéséből 9-et megnyert, egyszer játszott döntetlent, és 4 alkalommal kapott ki. A csapat legjobb góllövője a bajnokságban Petar Djordjic 56 góllal. Érdekesség, hogy ebben a pontvadászatban a kapus ranglista tetején a két breszti hálóőr szerepel. Ivan Pesic az első 37,2%-os védési hatékonysággal, míg a második Ivan Mackevics a lövések 35%-át fogta meg. A Bajnokok Ligájában a 6. helyen áll a fehérorosz bajnok. Eddig 11 meccset játszottak ebben a szezonban, amin 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség a mérlegük. Nyertes találkozóik a Kielce, az Aalborg és a Celje ellen születtek. Ebben a sorozatban is Petar Djordjic lövi a csapat góljainak nagy részét, itt jelenleg 43-nál tart.

A Veszprém legutóbb a múlt héten lépett pályára, a magyar bajnokságban fogadta a Váci KSE együttesét. Az összecsapást magabiztosan nyerte meg a Veszprém, 42–21-re. A Bajnokok Ligájában legutóbb rangadót bukott a csapat a Kiel ellen idegenben. A 22­–20-ra elveszített találkozón Manaszkov és Marguc volt a legeredményesebb a Telekomból, egyaránt 4 gólt szereztek.

A játékosok jól ismerik egymást, egy-egy közülük otthonosan mozog az ellenfél környezetében is. A veszprémi átlövő, Imani Dzsaman egy esztendőn keresztül kölcsönjátékosként szerepelt Bresztben. A már említett Pesic kapus viszont két éven át a Veszprém játékosa volt, még a tragikus Cozma-gyilkosság idején súlyosan meg is sebesült, az egyik veséjét ki is kellett venni.
(Örökmérlegük a nemzetközi kupákban: 1 mérkőzés, 1 Veszprém-győzelem, 29–26-os gólkülönbség. Legutóbbi mérkőzés: Breszt–Veszprém 26–29 (12–14), 2017. szeptember 30.)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

A VILÁGELSŐ SEPPIVEL ELŐDÖNTŐZIK

A rotterdami ATP 500-as torna elődöntőjének mindkét meccse kiváló teniszt ígér. Előbb a tavalyi ATP Tour-döntő „visszavágója” következik Daniel Goffin (világranglista-7.) és Grigor Dimitrov (vlr.: 5.) között. 2015-ben játszottak először, az US Openen a bolgár négy szettben nyert. Tavaly viszont ötször (!) is megküzdöttek egymással, ebből 4 Dimitrov-sikerrel zárult – közte két döntővel, a szófiaival és a londonival –, az egyetlen Goffin-győzelem éppen Rotterdamban született, a belga három játszmában győzte le a bolgárt. (Korábban még háromszor játszottak selejtezőkben is, azt is mind Dimitrov nyerte meg.)
Az „újdonsült” világelső – hivatalosan hétfőtől lesz az – Roger Federer az olasz Andreas Seppivel (vlr.: 81.) játszik. Kettejük eddigi 2007 és 2015 közötti 14 találkozójából az olasz egyetlenegyet nyert meg, a 2015-ös ausztrál openen a nyolcaddöntőbe jutástól ütötte el az akkor már 17-szeres Grand Slam-bajnok svájcit, a négyjátszmás meccsből kettőt rövidítésben megnyerve. Nem kis meglepetés lenne, ha most, szerencsés vesztesből elódöntőssé avanzsálva másodszor is legyőzné a Maestrót…
ATP 500-as torna, Rotterdam elődöntő. Sport1 17:00 Goffin–Dimitrov (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs), 22:30 Federer–Seppi (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Machán Róbert)

VELUX EHF BAJNOKOK Ligája. Telekom Veszprém–HK Meskov Breszt B-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)